Afdrukopties:

Fluffy bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Aantal personen1 Portie

 200 g cottage cheese (of zie: TIP)
 1 ei
 1 rijpe banaan
 1 tl bicarbonaat, baking soda of bakpoeder
 100 g havermout
 50 ml (plantaardige) melk
 1 tl vanille-extract of vanillepoeder
 150 g blauwe bessengeen diepgevroren! Dit bevat te veel water
 plantaardige boter om te bakken
1

Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een blender. Blendt tot een smeuïg, dik beslag. Te droog om te blenden? Voeg nog een scheutje melk erbij. Giet in een kom en schep er de blauwe bessen onder door.

 

2

Verhit een klontje boter in een koekenpan op vrij hoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Schep er 2 dikke eetlepels van het beslag in per pannenkoek. Verlaag het vuur een beetje en bak gedurende 2 minuten aan 1 zijde. Flip de pancake en laat opnieuw 2 min bakken. Herhaal tot al het beslag op is.

 

3

Serveer met wat agavesiroop of maple syrup!

 

4

TIP: maak er meteen meer en vries in aparte diepvrieszakjes per portie in. Wil je ze ‘s morgens? Haal ze diepgevroren uit de diepvries, leg ze op een bord en zet 2,5 min. op 600 watt in de microgolfoven. Herhaal als het nog niet volledig ontdooid is.

TIP: hoewel je het totaal niet smaakt en de cottage cheese vooral voor veel eiwitten zorgt, kan je het vervangen door kwark of griekse yoghurt.

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok