Afdrukopties:

Gepofte aubergine met erwtjes in pesto en kruidenkaas

Aantal personen1 Portie

 2 aubergines
 200 g erwtjes uit de diepvries
 80 g groene pesto
 100 g kruidenkaas
 1 sjalot
 Olijfolie, peper en Himalaya zout
 Optioneel: 200 g kippen- of rundsgehakt (als je het niet veggie wenst)
1

Neem de erwtjes uit de diepvries en zet aan de kant.

2

Verwarm de oven op 200 graden.

3

Snijd een horizontale snee in de aubergines in het midden tot net voorbij de kern. Vet ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

4

Pel de sjalot en snipper fijn.

5

Verhit een flinke portie olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot aan. (Als je gehakt gebruikt voeg het gehakt in stukjes toe en laat even bruin bakken.) Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat mee opbakken. Voeg daarna de pesto en kruidenkaas toe en roer goed door elkaar. Laat nog even op het vuur staan zodat het warm blijft.

6

Zet de oven nog even op grillfunctie en laat de aubergines nog voor 5 minuten grillen. Haal ze uit de oven en vul ze met de erwtjesmengeling.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok