Afdrukopties:

Geroosterde tomatensoep met krokantje van pancetta

Aantal personen1 Portie

 1 kilo tomaten (rijpe – smaakvolle)
 4 wortels
 150 g boursin garlic & herbs 
 2 rode paprika's
 1 aardappel (geschild)
 2 tenen knoflook
 1 grote ui
 70 g tomatenpuree
 10 sneetjes pancetta
 10 blaadjes verse basilicum 
 olijfolie, peper, zout, paprikapoeder
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil de aardappel en de wortels. Verwijder de topjes van de wortels. Pel de look en de ajuin. Snijd de ajuin, tomaten, aardappel, wortels en paprika's in grove stukken. Verdeel alle groenten over een bakplaat of ovenschaal en overgiet met flink wat olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.

3

Zet de groenten 30 minuten in de oven. Schep halverwege even om.

4

Bedek ondertussen een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de pancettasneetjes overheen. Zet de laatste 10 minuten mee vanboven in de oven.
Haal uit de oven en zet de gebakken pancetta opzij.

5

Doe de geroosterde groenten in een grote blender (desnoods in 2 delen als je blender te klein is!!) en voeg 400 ml water, de tomatenpuree en 2 el Boursin toe. Mix alles tot een dikke, gladde soep.

6

Serveer de soep in mooie soepkommen, garneer met een theelepeltje Boursin, de krokante pancetta een blaadje basilicum on top!

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok