Afdrukopties:

Gnocchi groenteschotel met kip

Aantal personen1 Portie

 2 kippenfilets
 4 wortels
 1 ui
 3 teentjes look
 500 g gnocchi
 250 gtomatenpassata
 60 g Parmezaanse kaas
 kippenkruiden, paprikapoeder, peper, zout en tijm
 Verse salie of rucola
 extra groenten naar keuze (varieer naar wens!): courgette, paprika(punten), aubergine en tomaat past hier goed bij
1

Verwarm de oven op 185 graden.

2

Schil de wortels schoon, snijd ze doormidden en daarna in stukjes. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de look. Snijd de zelfgekozen groenten fijn. 

3

Snijd de kip in grove stukken. Kruid met kippenkruiden, paprikapoeder en tijm.

4

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met flink wat olijfolie. Stort hierop de ui, de wortel en de eventueel zelfgekozen groenten op uit. Pers de lookteentjes erover uit en voeg de gnocchi toe. Besprenkel nogmaals met olijfolie. Voeg nu als laatste de passata, peper en zout toe. Meng door elkaar.

5

Verdeel er nog de verse salie, de kippenblokjes en 50 g Parmezaanse kaas (hou nog 10g apart) overheen. Zet gedurende 25 minuten in de hete oven. Prik eens in een stukje wortel. Nog wat hard? Zet nog een paar minuutjes langer in de oven. Serveer in leuke kommetjes met nog wat extra Parmezaanse kaas on top.

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok