Afdrukopties:

Notenrepen van pinda en chocola

Aantal personen1 Portie

 75 g pindanotenof pecannoten kan zeker ook!
 50 g cashewnoten
 50 g wal- of amandelnoten
 50 ml bijenhoning of agave siroop
 25 g grove havervlokken
 50 g donkere chocolade
 Optioneel: 2 el rozijnen
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de noten bij elkaar en hak ze in fijne stukken. Er mogen nog best wat grove stukken tussen zitten.

2

Meng de gehakte noten, eventueel rozijnen en havervlokken goed door elkaar. Doe hier vervolgens de honing bij.
Meng alles nogmaals door elkaar. Het moet een plakkerig beslag zijn. Niet plakkerig genoeg? Voeg nog wat honing toe.
Leg bakpapier in een kleine bakvorm en schep het mengsel erin uit. Druk stevig aan tot een dikke, vierkante, vaste koek van +- 2 cm dik. Het kan geen kwaad als je niet de hele bakvorm gebruikt.

3

Bak 20 minuten in de oven. Laat de vorm na het bakken zeker 30 minuten goed afkoelen (anders vallen de reepjes makkelijk uit elkaar).
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Haal de grote koek uit de vorm en snijd in repen. Drizzel de chocolade eroverheen of dep ze in de chocolade en leg ze ( indien in chocolade gedapt omgekeerd) met chocolade naar boven op een bord en zet 10 min in de koelkast. ENJOY! (te bewaren: 4 dagen afgesloten in de kast)

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok