Afdrukopties:

Oven-cocottes van gebakken zoete aardappel, ei & feta

Aantal personen1 Portie

 1 grote zoete aardappel
 4 eieren
 1 grote rode ui
 2 el plantaardige boter
 50 g feta
 peper en zout
 optioneel: 2 stengels lente-ui
1

Verwarm de oven op 220°C.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

3

Pel de ui en snipper fijn.

4

Verhit een eetlepel plantaardige boter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de zoete aardappels toe in de pan. Roerbak 10 minuten. Kruid met peper en zout.

5

Vet een ovenschaal in met een beetje plantaardige boter. Schep de gebakken zoete aardappel op 2 hoopjes in de schaal. Breek er de eitjes over en kruid met peper. Zet 10 à 12 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn.

6

Werk af met fijngesnipperde lente-ui en verkruimel de feta eroverheen.

TIP: Lekker met toast.

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok