Voor 2 personen:




 2 (volkoren) pittabroodjes
 4 sneetjes smeltkaas of cheddar
 100 g kalkoenspekjes
 160 g kidneybonen in blik
 olie of biologische roomboter
 optioneel: tomatenketchup

1

Laat de kidneybonen uitlekken.

2

Bak in een pannetje, zonder vetstof, de spekjes krokant. Leg ze op een vel keukenpapier.

3

Snijd de pittabroodjes open. Beleg het onderste deel met de kaas, de krokante spekjes en de kidneybonen. Leg het bovenste broodje erop en druk wat plat.

4

Verhit een beetje olie of boter in een grillpan. Leg de pittabroodjes erop. Bak de pittabroodjes eerst 3 minuten op middelhoog vuur. Draai voorzichtig om en bak nogmaals 2 minuten.

5

Serveer eventueel met wat tomatenketchup.



Ingrediënten

 2 (volkoren) pittabroodjes
 4 sneetjes smeltkaas of cheddar
 100 g kalkoenspekjes
 160 g kidneybonen in blik
 olie of biologische roomboter
 optioneel: tomatenketchup

Directions

1

Laat de kidneybonen uitlekken.

2

Bak in een pannetje, zonder vetstof, de spekjes krokant. Leg ze op een vel keukenpapier.

3

Snijd de pittabroodjes open. Beleg het onderste deel met de kaas, de krokante spekjes en de kidneybonen. Leg het bovenste broodje erop en druk wat plat.

4

Verhit een beetje olie of boter in een grillpan. Leg de pittabroodjes erop. Bak de pittabroodjes eerst 3 minuten op middelhoog vuur. Draai voorzichtig om en bak nogmaals 2 minuten.

5

Serveer eventueel met wat tomatenketchup.

Pittapiza ham-kaas