Afdrukopties:

Pornstar martini cheesecake in een glaasje

Aantal personen1 Portie

Voor het zelfgemaakt koekje (of zie: TIP):
 1 ei
 30 g amandelpoeder
 250 g bloem
 95 g bloemsuiker of kokosbloesemsuiker
 150 g bio (plantaardige) boter
 snufje zeezout
Voor de passie-sinaasgelei:
 8 sinaasappels 
 4 passievruchten
 3 blaadjes gelatine
 optioneel: 6 tl sinaasappelmarmelade
Voor de plattekaas crème: 
 2,50 dl room met 35% V.G.
 330 g Philadelphia 'Original'
 ¼ tl vanillepoeder
Extra afwerking:
 paar kleine blaadjes verse munt
1

Maak eerst het koekje. Zeef de bloemsuiker (indien kokosbloesem niet nodig) en de bloem boven een kom in een zeefje.

2

Klop 150 g malse boter met een mixer of in een keukenrobot smeuïg. Voeg dan, in deze volgorde, de gezeefde bloemsuiker, het amandelpoeder, zout en de vanille toe. Voeg dan het ei toe en, ten slotte, de gezeefde bloem. Meng niet te veel: stop zodra het deeg homogeen is. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat minstens 3u in de koelkast rusten. Zie TIP hieronder, als je geen zelfgebakken koekjes wil gebruiken.

3

Verwarm de oven voor op 170°C, op hetelucht, en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad met bloem en rol er het deeg op uit tot een dikte van 2mm. Leg het deeg op de ovenplaat en bak het tot een grote, licht-goudbruine koek gedurende 20 minuten. Laat volledig afkoelen op een rooster. Zet opzij.

4

Voor de passie-sinaasgelei: laat de gelatineblaadjes in een bodempje koud water week worden gedurende 10 min. Pers het sap van 7 sinaasappelen (1 opzij houden): je hebt 3,35 dl nodig. Verwarm het sinaasappelsap met de pulp van de passievruchten (100 g) op een matig vuurtje in een steelpan. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint te koken, voeg de uitgewrongen gelatine toe en meng krachtig. Verdeel de bereiding over glazen en laat in de koelkast opstijven gedurende minstens 1u.

5

Snijd dan de overige sinaasappel in stukjes verdeel in kleine partjes. Verdeel deze partjes over de opgesteven passievrucht-sinaasgelei en schep in elk glaasje eventueel nog 1 tl sinaasappelmarmelade.

6

Voor de crème: klop de room op tot een vast schuim. Strijk de verse kaas met een soepele spatel erdoorheen. Verdeel over de glazen. Bewaar de gevulde glazen in de koelkast tot je ze gaat serveren. Net voor het serveren breek je de grote koek in stukjes en verdeel over de glaasjes. Werk eventueel af met kleine muntblaadjes.

7

TIP: Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klaar zandkoekjes.

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Ok