Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle +- 11 minuten beetgaar (of anders omschreven op verpakking).
Pel de sjalot en de look. Snipper beide fijn. Snijd de asperges in stukken, verwijder het harde uiteinde.
Voeg de laatste 4 minuten de aspergestukken toe aan de kookpot met tagliatelle, roer onder elkaar en laat mee koken.
Verhit ondertussen 2 el extra vierge olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en roerbak 2 min. Zet het vuur hoger en voeg de room en tomaatjes toe aan de pan. Zet eventueel het deksel even op de pan. Laat gedurende 3 min sudderen. Voeg nu de rasp en sap van de citroen toe. Laat nog even sudderen.
Snijd ondertussen de surimi in stukken. Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en roer de gekookte tagliatelle erdoor. Roer als laatste de surimi door de slingers. Laat nog een 3-tal minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de verse basilicum en 1 el olijfolie toe. Eet smakelijk!
0 porties