Voor ca. 6 personen:



 3 rode paprika's
 4 wortels
 1 teentje look
 100 ml tomatensap in brik of blik
 ½ komkommer
 3 sinaasappels
 olijfolie, peper en zout

1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in 2 en verwijder zaden en zaadlijsten. Kuis de wortels schoon. Snijd de wortels in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie. Zet gedurende 25 minuten in de oven. Doe dan de paprikahelften in een andere ovenschaal en besprenkel ook met olijfolie. Voeg na 5 minuten de paprikahelften toe en laat mee 20 minuten in de oven. Dit zal de groenten doen roosteren.

2

Snijd de sinaasappels en pers ze uit. Vang het sap op in een kommetje. Verwijder de schil van de komkommer en snijd hem in fijne blokjes. Pel het teentje look.

3

Haal de paprika en wortels uit de oven. Verwijder de schil van de paprika met een aardappelmesje (dit is wat gepruts, sorry!) Mix of blend de wortels en paprika samen met het sinaasappelsap, tomatensap, komkommer, 25 ml olijfolie en look tot een egaal geheel. Dit mag gerust nog wat dik en papperig zijn. Leng aan met water tot je de gewenste dikte van een dun soepje krijgt. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast en laat afkoelen. Serveer lekker fris op je volgende apero! Je kan dit soepje ook gerust warm opeten!



Ingrediënten

 3 rode paprika's
 4 wortels
 1 teentje look
 100 ml tomatensap in brik of blik
 ½ komkommer
 3 sinaasappels
 olijfolie, peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in 2 en verwijder zaden en zaadlijsten. Kuis de wortels schoon. Snijd de wortels in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie. Zet gedurende 25 minuten in de oven. Doe dan de paprikahelften in een andere ovenschaal en besprenkel ook met olijfolie. Voeg na 5 minuten de paprikahelften toe en laat mee 20 minuten in de oven. Dit zal de groenten doen roosteren.

2

Snijd de sinaasappels en pers ze uit. Vang het sap op in een kommetje. Verwijder de schil van de komkommer en snijd hem in fijne blokjes. Pel het teentje look.

3

Haal de paprika en wortels uit de oven. Verwijder de schil van de paprika met een aardappelmesje (dit is wat gepruts, sorry!) Mix of blend de wortels en paprika samen met het sinaasappelsap, tomatensap, komkommer, 25 ml olijfolie en look tot een egaal geheel. Dit mag gerust nog wat dik en papperig zijn. Leng aan met water tot je de gewenste dikte van een dun soepje krijgt. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast en laat afkoelen. Serveer lekker fris op je volgende apero! Je kan dit soepje ook gerust warm opeten!

Notes

Gazpacho van geroosterde paprika en wortel met komkommer en sinaas