Voor 2 personen:

 2 zoete aardappelen
 1 broccoli
 50 ml melk
 handvol geraspte kaas
 muskaatnoot
 Bak 150 g vis of vlees naar keuze erbij
1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Verwijder de schil van de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook in water gedurende 10 minuten al dente gaar. Zet ook de broccoli onder water en kook een 4 tal minuten gaar. Giet de aardappelen en broccoli af.

3

Blend nadien de melk met de broccoli tot broccolisaus en kruid af met muskaatnoot. Pureer de zoete aardappel en giet in een ovenschaal.

4

Giet hierop de broccolisaus en strooi hierop de kaas.

5

Zet 20 minuten in de oven en serveer bij gebakken vis of vlees.

Categorie

Ingrediënten

 2 zoete aardappelen
 1 broccoli
 50 ml melk
 handvol geraspte kaas
 muskaatnoot
 Bak 150 g vis of vlees naar keuze erbij

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Verwijder de schil van de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook in water gedurende 10 minuten al dente gaar. Zet ook de broccoli onder water en kook een 4 tal minuten gaar. Giet de aardappelen en broccoli af.

3

Blend nadien de melk met de broccoli tot broccolisaus en kruid af met muskaatnoot. Pureer de zoete aardappel en giet in een ovenschaal.

4

Giet hierop de broccolisaus en strooi hierop de kaas.

5

Zet 20 minuten in de oven en serveer bij gebakken vis of vlees.

Notes

Zoete aardappel broccolipuree