Voor 2 personen (4 grote wafels):

 400 g ricotta
 2 eieren
 50 ml (amandel)melk
 2 tl bakpoeder
 120 g (volkoren) speltbloem
 8 champignons
 Snuifje zout
 handvol rucola / dragon of verse spinazieJe kan hierin afwisselen!
1

Voeg de melk samen met de eieren, ricotta en blend of mix tot een egaal mengsel.

2

Meng de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar in een kom.

3

Voeg het droge mengsel nu toe aan het natte mengsel en roer het onder elkaar tot een egaal beslag.

4

Kuis de champignons. Snijd ze in hele fijne blokjes. Voeg de champignons en rucola/dragon/spinazie toe aan het beslag. Roer nogmaals om.

5

​Verhit vervolgens een wafelijzer op de middelste stand. Vet hem lichtjes in met wat kokosolie. Verdeel in het midden van het ijzer flink wat van het beslag en doe het ijzer dicht voor circa 3 minuten. Herhaal tot alle wafels gebakken zijn.

6

De wafel is ook lekker koud! Ideaal dus om mee te nemen en uit het vuistje op te eten.

Categorie

Ingrediënten

 400 g ricotta
 2 eieren
 50 ml (amandel)melk
 2 tl bakpoeder
 120 g (volkoren) speltbloem
 8 champignons
 Snuifje zout
 handvol rucola / dragon of verse spinazieJe kan hierin afwisselen!

Aanwijzingen

1

Voeg de melk samen met de eieren, ricotta en blend of mix tot een egaal mengsel.

2

Meng de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar in een kom.

3

Voeg het droge mengsel nu toe aan het natte mengsel en roer het onder elkaar tot een egaal beslag.

4

Kuis de champignons. Snijd ze in hele fijne blokjes. Voeg de champignons en rucola/dragon/spinazie toe aan het beslag. Roer nogmaals om.

5

​Verhit vervolgens een wafelijzer op de middelste stand. Vet hem lichtjes in met wat kokosolie. Verdeel in het midden van het ijzer flink wat van het beslag en doe het ijzer dicht voor circa 3 minuten. Herhaal tot alle wafels gebakken zijn.

6

De wafel is ook lekker koud! Ideaal dus om mee te nemen en uit het vuistje op te eten.

Notes

Ricotta lunchwafels