Voor 2 personen:

 100 gr volkoren rijst
 150 gr veggie wokreepjes (ik gebruik diepvries wokreepjes)
 1 courgette
 1 tomaat
 100 ml water
 handvol verse basilicum
 italiaanse kruiden
1

Doe de tomaat in twee en blend samen met het water en de basilicum tot een rode saus.

2

Kook de rijst gaar in water gedurende 13 minuten.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes.

4

Verhit een wokpan met een bodempje water in. Doe er de wokreepjes en stukjes courgette in. Laat 5 minuten bakken op medium vuur.

5

Voeg de tomaat-basilicumsaus toe aan de wokpan en laat nog even inkoken op hoog vuur.

6

Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer alles nog eens om en kruid af met de kruiden. Serveer in kommetjes.

Categorie

Ingrediënten

 100 gr volkoren rijst
 150 gr veggie wokreepjes (ik gebruik diepvries wokreepjes)
 1 courgette
 1 tomaat
 100 ml water
 handvol verse basilicum
 italiaanse kruiden

Aanwijzingen

1

Doe de tomaat in twee en blend samen met het water en de basilicum tot een rode saus.

2

Kook de rijst gaar in water gedurende 13 minuten.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes.

4

Verhit een wokpan met een bodempje water in. Doe er de wokreepjes en stukjes courgette in. Laat 5 minuten bakken op medium vuur.

5

Voeg de tomaat-basilicumsaus toe aan de wokpan en laat nog even inkoken op hoog vuur.

6

Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer alles nog eens om en kruid af met de kruiden. Serveer in kommetjes.

Notes

Vegetarische rijstbowl met groentjes en zelfgemaakte passata