Voor 1 taart (ca. 10 porties):

 150 g meel (ik gebruikte amandelmeel)speltmeel, havermeel of spelt- volkoren bloem kan zeker!
 2 eierenVegan? Vervang de 2 eieren door 6 el gesmolten kokosolie)
 350 g suikervrije appelmoes
 1 appel
 1 el kaneel
 1 el amandelschilfers
1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Doe de meel samen met de appelmoes, de eieren (of olie) en kaneel in een kom en mix of blend tot een glad beslag.

3

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in maantjes.

4

Giet het beslag in een taartvorm (ik gebruik een springvorm en bedek de bodem met bakpapier). Verdeel de appelmaantjes erover heen en zet 15 min in de oven.

5

Doe de oven open en strooi er de amandelschilfers overheen. Zet nogmaals 5 min in de oven. Test met een prikker. Nog wat te 'dens' vanbinnen? Laat nog enkele minuten extra staan. Het is wel een smeuïg taartje, dus het hoeft niet echt droog te zijn.

6

Haal de taart eruit en laat afkoelen.

Ingrediënten

 150 g meel (ik gebruikte amandelmeel)speltmeel, havermeel of spelt- volkoren bloem kan zeker!
 2 eierenVegan? Vervang de 2 eieren door 6 el gesmolten kokosolie)
 350 g suikervrije appelmoes
 1 appel
 1 el kaneel
 1 el amandelschilfers

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Doe de meel samen met de appelmoes, de eieren (of olie) en kaneel in een kom en mix of blend tot een glad beslag.

3

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in maantjes.

4

Giet het beslag in een taartvorm (ik gebruik een springvorm en bedek de bodem met bakpapier). Verdeel de appelmaantjes erover heen en zet 15 min in de oven.

5

Doe de oven open en strooi er de amandelschilfers overheen. Zet nogmaals 5 min in de oven. Test met een prikker. Nog wat te 'dens' vanbinnen? Laat nog enkele minuten extra staan. Het is wel een smeuïg taartje, dus het hoeft niet echt droog te zijn.

6

Haal de taart eruit en laat afkoelen.

Notes

Appelmoestaart