Voor 2 personen: 




 1 aubergine
 1 courgette
 200 g verse bladspinazie
 250 g ricotta
 1 sjalot
 2 teentjes look
 1 blik tomatenpulp of blokjes
 50 g parmezaanse kaas
 olijfolie, peper en zout

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de uiteindes van de aubergine en courgette eraf. Snijd beide ind e lengte in dunne plakken van ongeveer 0.5 cm.

3

Leg de schijven aubergine en courgette op keukenrol, bestrooi met flink wat zout en bedek opnieuw met een laag keukenrol (dit haalt al het vocht eruit).

4

Pel de sjalot en de look. Snipper de sjalot fijn en pers de look uit. Verhit wat olijfolie in een kookpot. Bak de sjalot kort glazig op een middelhoog vuur. Voeg nadien de geperste look toe. Voeg de tomatenpulp toe en laat even op middelhoog vuur pruttelen. Kruid af met peper en zout.

5

Laat ondertussen een el olijfolie in een andere kookpot op middelhoog vuur verhitten. Snijd de bladspinazie in grove stukken. Doe in de pan en laat al roerend slenken. Giet het water eraf met behulp van een vergiet. Laat even opzij staan.

6

Zet een grillpan op een hoog vuur. Doe een heel klein scheutje olijfolie op de pan. Neem enkele schijven aubergine/courgette en grill langs beide zijden (zodat je bruine randjes krijgt). Leg aan de kant en herhaal tot alle schijven gegrild zijn.

7

Meng ondertussen de spinazie met de ricotta in een kom. Kruid met peper en zout

8

Doe 3/4 van de tomatensaus in een ovenschaal. Neem een schijf courgette/aubergine en doe hierin een el ricotta-spinaziemengeling. Rol op. Doe dit in de ovenschaal. Herhaal tot alle courgette/aubergine schijven opgerold zijn. Verdeel de rest van de tomatensaus eroverheen en bestrooi met parmezaan. Zet 15 à 20 minuten in de hete oven.

9

Serveer zo of bak er nog wat extra kip bij op.



Ingrediënten

 1 aubergine
 1 courgette
 200 g verse bladspinazie
 250 g ricotta
 1 sjalot
 2 teentjes look
 1 blik tomatenpulp of blokjes
 50 g parmezaanse kaas
 olijfolie, peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de uiteindes van de aubergine en courgette eraf. Snijd beide ind e lengte in dunne plakken van ongeveer 0.5 cm.

3

Leg de schijven aubergine en courgette op keukenrol, bestrooi met flink wat zout en bedek opnieuw met een laag keukenrol (dit haalt al het vocht eruit).

4

Pel de sjalot en de look. Snipper de sjalot fijn en pers de look uit. Verhit wat olijfolie in een kookpot. Bak de sjalot kort glazig op een middelhoog vuur. Voeg nadien de geperste look toe. Voeg de tomatenpulp toe en laat even op middelhoog vuur pruttelen. Kruid af met peper en zout.

5

Laat ondertussen een el olijfolie in een andere kookpot op middelhoog vuur verhitten. Snijd de bladspinazie in grove stukken. Doe in de pan en laat al roerend slenken. Giet het water eraf met behulp van een vergiet. Laat even opzij staan.

6

Zet een grillpan op een hoog vuur. Doe een heel klein scheutje olijfolie op de pan. Neem enkele schijven aubergine/courgette en grill langs beide zijden (zodat je bruine randjes krijgt). Leg aan de kant en herhaal tot alle schijven gegrild zijn.

7

Meng ondertussen de spinazie met de ricotta in een kom. Kruid met peper en zout

8

Doe 3/4 van de tomatensaus in een ovenschaal. Neem een schijf courgette/aubergine en doe hierin een el ricotta-spinaziemengeling. Rol op. Doe dit in de ovenschaal. Herhaal tot alle courgette/aubergine schijven opgerold zijn. Verdeel de rest van de tomatensaus eroverheen en bestrooi met parmezaan. Zet 15 à 20 minuten in de hete oven.

9

Serveer zo of bak er nog wat extra kip bij op.

Notes

Cannellonischotel