Voor 2 personen:

 800 gr cactusvijgen
 150 ml water
 van 2 appelsienen
 2 perziken
 1 el bijenhoning
1

Haal de pel van de cactusvijgen (voorzichtig kan stekelig zijn) en snijd ze in stukken.

2

Snijd de perziken in 2 en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukken.

3

Pers de appelsienen uit in een kommetje.

4

Verwarm een antikleefpan en doe hierop de stukjes cactusvijg met het water. Laat koken tot de cactusvijg volledig slap is. Haal het door een grove zeef (zodat de cactuspitjes eruit zijn want die zijn niet aangenaam in de confituur) en vang het resterende cactusvlees op terug in de antikleefpan.

5

Voeg de stukjes perzik en het appelsiensap eraan toe en laat koken op een medium vuur tot dat de stukjes fruit slap zijn en het sap verdwenen is. Roer wel geregeld zodat het niet aanbrandt.

6

Voeg op het einde nog de honing toe, roer alles nogmaals om en haal van het vuur.

7

Laat afkoelen en serveer bij yoghurt (+ extra zaden en pitten).

Ingrediënten

 800 gr cactusvijgen
 150 ml water
 van 2 appelsienen
 2 perziken
 1 el bijenhoning

Aanwijzingen

1

Haal de pel van de cactusvijgen (voorzichtig kan stekelig zijn) en snijd ze in stukken.

2

Snijd de perziken in 2 en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukken.

3

Pers de appelsienen uit in een kommetje.

4

Verwarm een antikleefpan en doe hierop de stukjes cactusvijg met het water. Laat koken tot de cactusvijg volledig slap is. Haal het door een grove zeef (zodat de cactuspitjes eruit zijn want die zijn niet aangenaam in de confituur) en vang het resterende cactusvlees op terug in de antikleefpan.

5

Voeg de stukjes perzik en het appelsiensap eraan toe en laat koken op een medium vuur tot dat de stukjes fruit slap zijn en het sap verdwenen is. Roer wel geregeld zodat het niet aanbrandt.

6

Voeg op het einde nog de honing toe, roer alles nogmaals om en haal van het vuur.

7

Laat afkoelen en serveer bij yoghurt (+ extra zaden en pitten).

Notes

Confituur van cactusvijgen