Voor 2 personen:

 400 gr gehakt (kip of rund)
 1 ajuin
 1 paprika (ik gebruikte een groene)
 130 gr pasta (haver-,spelt-of volkorenpasta)
 2 tomaten
 150 ml volle, natuurlijke room
 80 g parmezaan
 handvol basilicumblaadjes
1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Kook de pasta al dente gaar in water gedurende 7min.

3

Snipper een ui heel fijn. Verwarm wat olijfolie in een antikleefpan. Laat de ui glazig worden op de pan. Voeg het gehakt toe. Snijd de paprika in twee en verwijder de pitjes, snijd in stukjes. Voeg de paprika toe in de pan. Haal de kroontjes van de tomaten en mix samen met de room en basilicum tot een romige saus.

4

Neem er een ovenschaal bij. Doe het gehakt-paprikamengsel op de bodem. Giet de pasta af en doe een deel van de pasta bovenop het gehakt. Giet er de helft van de tomatensaus over en rasp er wat kaas over. Herhaal nogmaals de lagen en werk af met geraspte parmezaan. Zet 25 min in de oven. Smakelijk!

Categorie

Ingrediënten

 400 gr gehakt (kip of rund)
 1 ajuin
 1 paprika (ik gebruikte een groene)
 130 gr pasta (haver-,spelt-of volkorenpasta)
 2 tomaten
 150 ml volle, natuurlijke room
 80 g parmezaan
 handvol basilicumblaadjes

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Kook de pasta al dente gaar in water gedurende 7min.

3

Snipper een ui heel fijn. Verwarm wat olijfolie in een antikleefpan. Laat de ui glazig worden op de pan. Voeg het gehakt toe. Snijd de paprika in twee en verwijder de pitjes, snijd in stukjes. Voeg de paprika toe in de pan. Haal de kroontjes van de tomaten en mix samen met de room en basilicum tot een romige saus.

4

Neem er een ovenschaal bij. Doe het gehakt-paprikamengsel op de bodem. Giet de pasta af en doe een deel van de pasta bovenop het gehakt. Giet er de helft van de tomatensaus over en rasp er wat kaas over. Herhaal nogmaals de lagen en werk af met geraspte parmezaan. Zet 25 min in de oven. Smakelijk!

Notes

Pasta party plate