Voor 2 personen




 150 g volkoren pasta penne
 1 broccoli
 40 g plantaardige boter > Solo 100% plantaardig
 400 ml (plantaardige) melk
 40 g volkoren speltbloem
 100 g geraspte kaas (mozzarella)
 1 sjalot
 1 teentje look
 peper, kurkuma, nootmuskaat en zout

1

Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout.
Pel de sjalot en de look. Snijd fijn.
Was de broccoli en snijd in roosjes (de stronk kan je verwerken in soep!).

2

Vul een kookpot met wat water en kook hierin de broccoliroosjes 5 minuten gaar (de roosjes moeten net onder water staan).
Verhit de boter op middelhoog vuur. Bak de sjalot en look hierin kort op. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Is de saus te dun? Voeg nog een beetje bloem bij. Is ze te dik? Voeg nog wat melk toe. Haal de saus van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas onder. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

3

Giet de broccoli af en doe in een kom. Voeg de witte saus toe en roer om.
Giet de pasta af en doe in een ovenschaal. Giet daarop de broccolisaus. Verspreid er de rest van de geraspte kaas over en kruid nogmaals goed af met peper, zout, kurkuma.
Zet 15 minuten in de oven.

4

Je kan na die 15 minuten even op de grillfunctie zetten en de schotel nog 5 minuten grillen voor een bruine korst.

Deze pastaschotel is heerlijk bij gehaktballetjes!



Categorie

Ingrediënten

 150 g volkoren pasta penne
 1 broccoli
 40 g plantaardige boter > Solo 100% plantaardig
 400 ml (plantaardige) melk
 40 g volkoren speltbloem
 100 g geraspte kaas (mozzarella)
 1 sjalot
 1 teentje look
 peper, kurkuma, nootmuskaat en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout.
Pel de sjalot en de look. Snijd fijn.
Was de broccoli en snijd in roosjes (de stronk kan je verwerken in soep!).

2

Vul een kookpot met wat water en kook hierin de broccoliroosjes 5 minuten gaar (de roosjes moeten net onder water staan).
Verhit de boter op middelhoog vuur. Bak de sjalot en look hierin kort op. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Is de saus te dun? Voeg nog een beetje bloem bij. Is ze te dik? Voeg nog wat melk toe. Haal de saus van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas onder. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

3

Giet de broccoli af en doe in een kom. Voeg de witte saus toe en roer om.
Giet de pasta af en doe in een ovenschaal. Giet daarop de broccolisaus. Verspreid er de rest van de geraspte kaas over en kruid nogmaals goed af met peper, zout, kurkuma.
Zet 15 minuten in de oven.

4

Je kan na die 15 minuten even op de grillfunctie zetten en de schotel nog 5 minuten grillen voor een bruine korst.

Deze pastaschotel is heerlijk bij gehaktballetjes!

Notes

Ovenschotel van broccoli, volkoren pasta en smeuïge kaassaus