Voor 6 personen:




 1 rol bladerdeeg
 200 g kruidenkaas
 150 g butternut pompoenik neem van het dikke gedeelte ongeveer een stuk van +- 10cm
 150 g hamblokjes of spekreepjes
 2 vijgen
 ½ granaatappel
 peper, zout, rozemarijn

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pompoen en snijd in maantjes. Kook 5 minuten gaar in kokend water met wat zout in. Giet af.

3

Snijd de vijgen in maantjes. Prik wat gaatjes met een vork in de bladerdeeg. Smeer er de kruidenkaas over uit. Bedek met de pompoen- en vijgmaantjes. Verdeel er de ham of spek op. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Zet 30 minuten in de oven. Haal ondertussen de pitjes uit de halve granaatappel.

4

Haal uit de oven en bekleed met de granaatappelpitjes. Serveer warm, lauw of koud!



Categorie,

Ingrediënten

 1 rol bladerdeeg
 200 g kruidenkaas
 150 g butternut pompoenik neem van het dikke gedeelte ongeveer een stuk van +- 10cm
 150 g hamblokjes of spekreepjes
 2 vijgen
 ½ granaatappel
 peper, zout, rozemarijn

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pompoen en snijd in maantjes. Kook 5 minuten gaar in kokend water met wat zout in. Giet af.

3

Snijd de vijgen in maantjes. Prik wat gaatjes met een vork in de bladerdeeg. Smeer er de kruidenkaas over uit. Bedek met de pompoen- en vijgmaantjes. Verdeel er de ham of spek op. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Zet 30 minuten in de oven. Haal ondertussen de pitjes uit de halve granaatappel.

4

Haal uit de oven en bekleed met de granaatappelpitjes. Serveer warm, lauw of koud!

Notes

Plaattaart van pompoen, spekjes en vijgen