Voor 6 personen:
1 rol bladerdeeg
200 g kruidenkaas
150 g butternut pompoenik neem van het dikke gedeelte ongeveer een stuk van +- 10cm
150 g hamblokjes of spekreepjes
2 vijgen
½ granaatappel
peper, zout, rozemarijn
1
Verwarm de oven op 200 graden.
2
Schil de pompoen en snijd in maantjes. Kook 5 minuten gaar in kokend water met wat zout in. Giet af.
3
Snijd de vijgen in maantjes. Prik wat gaatjes met een vork in de bladerdeeg. Smeer er de kruidenkaas over uit. Bedek met de pompoen- en vijgmaantjes. Verdeel er de ham of spek op. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Zet 30 minuten in de oven. Haal ondertussen de pitjes uit de halve granaatappel.
4
Haal uit de oven en bekleed met de granaatappelpitjes. Serveer warm, lauw of koud!
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
200 g kruidenkaas
150 g butternut pompoenik neem van het dikke gedeelte ongeveer een stuk van +- 10cm
150 g hamblokjes of spekreepjes
2 vijgen
½ granaatappel
peper, zout, rozemarijn
Geef een reactie