Voor 8 porties:
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng het meel en de baksoda door elkaar in een kom.
Smelt de boter in een pannetje of in een tas in de microgolfoven. Rasp de schil van een citroen en vang op in een kommetje. Snijd de citroen in twee en pers het sap eruit. Vang op in het kommetje met citroenrasp.
Voeg nu de yoghurt, het sap en rasp van 1 citroen, de honing/siroop en de gesmolten boter toe aan het meel. Roer alles tot een beslag. Voeg eventueel nog wat vanille-extract toe.
Vet een bakvorm in met wat boter of olie. Giet 1/3 van het beslag erin. Verspreid enkele kleine beetjes van de pindakaas hierop. Herhaal nog 2 keer tot het beslag op is. Zet de cake gedurende ca. 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer. Als ontbijt? Voeg nog wat yoghurt en eens tukje fruit extra toe!
TIP: gebruik stukjes chocolade in de plaats van pindakaas indien je dat liever hebt!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng het meel en de baksoda door elkaar in een kom.
Smelt de boter in een pannetje of in een tas in de microgolfoven. Rasp de schil van een citroen en vang op in een kommetje. Snijd de citroen in twee en pers het sap eruit. Vang op in het kommetje met citroenrasp.
Voeg nu de yoghurt, het sap en rasp van 1 citroen, de honing/siroop en de gesmolten boter toe aan het meel. Roer alles tot een beslag. Voeg eventueel nog wat vanille-extract toe.
Vet een bakvorm in met wat boter of olie. Giet 1/3 van het beslag erin. Verspreid enkele kleine beetjes van de pindakaas hierop. Herhaal nog 2 keer tot het beslag op is. Zet de cake gedurende ca. 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer. Als ontbijt? Voeg nog wat yoghurt en eens tukje fruit extra toe!
TIP: gebruik stukjes chocolade in de plaats van pindakaas indien je dat liever hebt!
Geef een reactie