Voor 4 personen:




 1 kleine courgette
 ½ flespompoen (butternut)enkel smalle deel
 1 kleine aubergine
 4 el bloem
 peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn
 bakspray (boter of olie)
 brasil- of cocktailsaus

1

Snijd de pompoen en de courgette in dunne schijfjes en de aubergine in reepjes.

2

Verwarm de oven op 200 graden.

3

Verspreid keukenpapier op het aanrecht. Besprenkel het met zout. Verdeel hierop de schijfjes pompoen en courgette en de auberginereepjes. Laat 10 minuten rusten. Bedek alles met nog een laag keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de groentjes onttrokken wordt.

4

Doe de groentjes in een zakje en schep hierbij de bloem. Sluit de zak af en schud. Zo verspreid de bloem zich goed.

5

Bedek een 2 ovenplaten met bakpapier. Verspreid er de groentjes op. Kruid de pompoen met rozemarijn, de courgette met paprikapoeder en de aubergine met peper. Bespray met wat bakspray (boter of olie)

6

Zet gedurende 25 minuten in de oven. Nog niet krokant? Laat ze nog wat extra bakken. Ze worden wel nog krokanter als ze nadien afkoelen. Laat afkoelen en serveer met de saus.



Ingrediënten

 1 kleine courgette
 ½ flespompoen (butternut)enkel smalle deel
 1 kleine aubergine
 4 el bloem
 peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn
 bakspray (boter of olie)
 brasil- of cocktailsaus

Aanwijzingen

1

Snijd de pompoen en de courgette in dunne schijfjes en de aubergine in reepjes.

2

Verwarm de oven op 200 graden.

3

Verspreid keukenpapier op het aanrecht. Besprenkel het met zout. Verdeel hierop de schijfjes pompoen en courgette en de auberginereepjes. Laat 10 minuten rusten. Bedek alles met nog een laag keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de groentjes onttrokken wordt.

4

Doe de groentjes in een zakje en schep hierbij de bloem. Sluit de zak af en schud. Zo verspreid de bloem zich goed.

5

Bedek een 2 ovenplaten met bakpapier. Verspreid er de groentjes op. Kruid de pompoen met rozemarijn, de courgette met paprikapoeder en de aubergine met peper. Bespray met wat bakspray (boter of olie)

6

Zet gedurende 25 minuten in de oven. Nog niet krokant? Laat ze nog wat extra bakken. Ze worden wel nog krokanter als ze nadien afkoelen. Laat afkoelen en serveer met de saus.

Notes

Geroosterde groentjes met dipsaus