Feestelijk taartje voor 6 personen:

(Dit taartje maakte ik voor de feestdagen. Het is niet bepaald gezond, maar het is lekker luchtig en vitaminerijk.




Voor de bodem:
 270 g bloem
 1 ei
 90 g kokosbloesemsuiker
 180 g biologische roomboter
Voor de vulling:
 2 citroenen
 1 limoen
 40 g biologische roomboter
 2 eidooiers
 200 ml plantaardige melk
 2 tl maïszetmeel
 2 el kokosbloesemsuiker

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Begin met de bodem. Meng je de suiker, bloem en het ei. Hak de boter er in kleine blokjes door en kneed tot je een deegbal hebt. Laat het 30 minuten staan. Rol het deeg daarna een beetje open zodat het mooi in je taartvorm gaat passen.

2

Bekleed een taartvorm (liefst springvorm) met bakpapier. Leg het deeg erin, de randen mogen iets naar omhoog komen. Prik met een vork in het deeg. Bak de taartbodem in een voorverwarmde oven van 190 graden gedurende 15 minuten.

3

Maak nu de citrusvulling. Warm 100 ml melk en de suiker op op middelhoog vuur. Meng de resterende melk met het maïszetmeel en klop alles los. Giet bij de warme melk en meng goed onder mekaar. Breng tot het kookpunt en verlaag dan tot een zacht vuur.

4

Snijd de citroenen en de limoen in twee. Pers het sap uit boven de kom met melk (zorg ervoor dat de pitjes niet mee in de melk vallen). Meng er de boter onder tot het volledig gesmolten is. Roer goed. Voeg nu de eierdooiers toe. Roer goed tot je de gewenste dikte bekomt.

5

Giet de citroen-limoenpap op de voorgebakken taartvorm. Zet de taart nog eens 4 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen in de koelkast en serveer koud.



Ingrediënten

Voor de bodem:
 270 g bloem
 1 ei
 90 g kokosbloesemsuiker
 180 g biologische roomboter
Voor de vulling:
 2 citroenen
 1 limoen
 40 g biologische roomboter
 2 eidooiers
 200 ml plantaardige melk
 2 tl maïszetmeel
 2 el kokosbloesemsuiker

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Begin met de bodem. Meng je de suiker, bloem en het ei. Hak de boter er in kleine blokjes door en kneed tot je een deegbal hebt. Laat het 30 minuten staan. Rol het deeg daarna een beetje open zodat het mooi in je taartvorm gaat passen.

2

Bekleed een taartvorm (liefst springvorm) met bakpapier. Leg het deeg erin, de randen mogen iets naar omhoog komen. Prik met een vork in het deeg. Bak de taartbodem in een voorverwarmde oven van 190 graden gedurende 15 minuten.

3

Maak nu de citrusvulling. Warm 100 ml melk en de suiker op op middelhoog vuur. Meng de resterende melk met het maïszetmeel en klop alles los. Giet bij de warme melk en meng goed onder mekaar. Breng tot het kookpunt en verlaag dan tot een zacht vuur.

4

Snijd de citroenen en de limoen in twee. Pers het sap uit boven de kom met melk (zorg ervoor dat de pitjes niet mee in de melk vallen). Meng er de boter onder tot het volledig gesmolten is. Roer goed. Voeg nu de eierdooiers toe. Roer goed tot je de gewenste dikte bekomt.

5

Giet de citroen-limoenpap op de voorgebakken taartvorm. Zet de taart nog eens 4 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen in de koelkast en serveer koud.

Notes

Citroen-limoen taart