Voor 4 personen of 2 en invriezen maar ;) :
Pel en snipper de ajuin en de look fijn.
Snijd de bloemkool in fijne stukjes of rasp ze fijn. Verwijder de harde kern (verwerk in soep!) en de bladeren. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukjes. Snijd de courgette in blokjes (verwijder de uiteindes). Was de champignons en snijd grof.
Verwarm wat olijfolie in een grote (wok)pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ajuin en look kort op. Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door. Voeg dan de bloemkool, paprika en courgette toe en bak samen al roerend gedurende 10 minuten op.
Voeg de champignons, blokje groentebouillon, 50 ml water en de gepelde tomaten toe. Steek de tomaten wat kapot. Verhoog het vuur en laat nog 5 minuten pruttelen.
Kruid met peper, zout en tijm. Schep in kommetjes en voeg eventueel nog de kappertjes toe. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel en snipper de ajuin en de look fijn.
Snijd de bloemkool in fijne stukjes of rasp ze fijn. Verwijder de harde kern (verwerk in soep!) en de bladeren. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukjes. Snijd de courgette in blokjes (verwijder de uiteindes). Was de champignons en snijd grof.
Verwarm wat olijfolie in een grote (wok)pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ajuin en look kort op. Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door. Voeg dan de bloemkool, paprika en courgette toe en bak samen al roerend gedurende 10 minuten op.
Voeg de champignons, blokje groentebouillon, 50 ml water en de gepelde tomaten toe. Steek de tomaten wat kapot. Verhoog het vuur en laat nog 5 minuten pruttelen.
Kruid met peper, zout en tijm. Schep in kommetjes en voeg eventueel nog de kappertjes toe. Eet smakelijk!
Geef een reactie