Bloemkoolcurry bomvol groente
Voor 4 personen of 2 en invriezen maar ;) :
½ bloemkool of geraspte bloemkool
1 groene paprika
2 teentjes look
1 courgette
1 ajuin
1 blik gepelde tomaten (400g)
130 g tomatenpuree in blik
150 g champignons
1 blokje groentebouillon
olijfolie, peper, zout, gedroogde tijm
Optioneel: 5 el kappertjes
1Pel en snipper de ajuin en de look fijn.
2Snijd de bloemkool in fijne stukjes of rasp ze fijn. Verwijder de harde kern (verwerk in soep!) en de bladeren. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukjes. Snijd de courgette in blokjes (verwijder de uiteindes). Was de champignons en snijd grof.
3Verwarm wat olijfolie in een grote (wok)pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ajuin en look kort op. Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door. Voeg dan de bloemkool, paprika en courgette toe en bak samen al roerend gedurende 10 minuten op.
4Voeg de champignons, blokje groentebouillon, 50 ml water en de gepelde tomaten toe. Steek de tomaten wat kapot. Verhoog het vuur en laat nog 5 minuten pruttelen.
5Kruid met peper, zout en tijm. Schep in kommetjes en voeg eventueel nog de kappertjes toe. Eet smakelijk!
Ingrediënten
½ bloemkool of geraspte bloemkool
1 groene paprika
2 teentjes look
1 courgette
1 ajuin
1 blik gepelde tomaten (400g)
130 g tomatenpuree in blik
150 g champignons
1 blokje groentebouillon
olijfolie, peper, zout, gedroogde tijm
Optioneel: 5 el kappertjes
Aanwijzingen
1Pel en snipper de ajuin en de look fijn.
2Snijd de bloemkool in fijne stukjes of rasp ze fijn. Verwijder de harde kern (verwerk in soep!) en de bladeren. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukjes. Snijd de courgette in blokjes (verwijder de uiteindes). Was de champignons en snijd grof.
3Verwarm wat olijfolie in een grote (wok)pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ajuin en look kort op. Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door. Voeg dan de bloemkool, paprika en courgette toe en bak samen al roerend gedurende 10 minuten op.
4Voeg de champignons, blokje groentebouillon, 50 ml water en de gepelde tomaten toe. Steek de tomaten wat kapot. Verhoog het vuur en laat nog 5 minuten pruttelen.
5Kruid met peper, zout en tijm. Schep in kommetjes en voeg eventueel nog de kappertjes toe. Eet smakelijk!
Bloemkoolcurry bomvol groente
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie