Voor ca. 10 stuks:

 125 g kokosolie
 240 g speltmeel, speltbloem of volkoren bloem
 100 g agave/acacia siroop
 1 tl bakpoeder
 1 el vanille extract
 Optioneel: 20 g donkere chocoalde
1

Doe de kokosolie in een koffietas en verwarm 2 minuten in de magnetron tot kokosolie. Het moet vloeibaar zijn.

2

Meng het meel/ de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak nadien een kuiltje in het midden.

3

Giet de gesmolten kokosolie, vanille extract en de siroop in het kuiltje. Meng alles onder elkaar tot deeg en laat een 3 tal minuten rusten.

4

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

5

Haal vormpjes uit het deeg (of maak bolletjes met een lepel rechtstreeks op het bakpapier (1 el = 1 cookie) en druk plat). Leg de vormpjes op het bakpapier. Bak de koekjes nadien 13 minuten in de oven.

6

Haal de koekjes uit de oven. Smelt eventueel chocolade au-bain-marie en dep er de koekjes half in. Laat ze nadien afkoelen op het bakpapier op een bord in de koelkast.

Ingrediënten

 125 g kokosolie
 240 g speltmeel, speltbloem of volkoren bloem
 100 g agave/acacia siroop
 1 tl bakpoeder
 1 el vanille extract
 Optioneel: 20 g donkere chocoalde

Aanwijzingen

1

Doe de kokosolie in een koffietas en verwarm 2 minuten in de magnetron tot kokosolie. Het moet vloeibaar zijn.

2

Meng het meel/ de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak nadien een kuiltje in het midden.

3

Giet de gesmolten kokosolie, vanille extract en de siroop in het kuiltje. Meng alles onder elkaar tot deeg en laat een 3 tal minuten rusten.

4

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

5

Haal vormpjes uit het deeg (of maak bolletjes met een lepel rechtstreeks op het bakpapier (1 el = 1 cookie) en druk plat). Leg de vormpjes op het bakpapier. Bak de koekjes nadien 13 minuten in de oven.

6

Haal de koekjes uit de oven. Smelt eventueel chocolade au-bain-marie en dep er de koekjes half in. Laat ze nadien afkoelen op het bakpapier op een bord in de koelkast.

Notes

Honingkoekjes met donkere chocolade