Voor 4 porties:
Verwarm de oven op 180 graden. Spoel de groenten.
Verwijder de ‘kontjes’ en het hart van de witloofstronken. Snijd de stronken in stukjes.
Verwijder het klokhuis en steeltje van de peren. Snijd in reepjes.
Klop de eieren los met de room in een kommetje. Kruid met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een antiaanbakpan (liefst met deksel) op middelhoog vuur. Bak het witloof kort op. Voeg 150 ml water toe en laat 8 minuten stoven (met het deksel op de pan). Verwijder het sap door de witloof in een vergiet te laten uitdruppelen.
Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de peertjes lichtbruin. Voeg een el honing toe en laat nog een minuutje sudderen. Verwijder het sap door de peertjes in een vergiet te laten uitdruppelen.
Verspreid het bladerdeeg op bakpapier in een ronde bakvorm. Prik er gaatjes in met een vork.
Extra stap indien je een extra krokante korst wil EN bakparels hebt (indien niet, mag je dit overslaan). Bedek het bladerdeeg met een ander bakpapiertje en verspreid er de bakparels overheen. Bak het bladerdeeg 5 minuten blind in de oven. Haal het voorgebakken bladerdeeg nadien uit de oven.
Vul het bladerdeeg met het witloof en de peertjes. Overgiet met het ei-roommengsel. Verbrokkel er de blauwe kaas overheen. Zet gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
Maak terwijl de salade. Verwijder het ‘kontje’ en hartje van de witloofstronk. Snijd in reepjes. Hak eventueel de nootjes fijn. Meng de rucola met de witloof en de noten. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Serveer de quiche met de salade.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 180 graden. Spoel de groenten.
Verwijder de ‘kontjes’ en het hart van de witloofstronken. Snijd de stronken in stukjes.
Verwijder het klokhuis en steeltje van de peren. Snijd in reepjes.
Klop de eieren los met de room in een kommetje. Kruid met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een antiaanbakpan (liefst met deksel) op middelhoog vuur. Bak het witloof kort op. Voeg 150 ml water toe en laat 8 minuten stoven (met het deksel op de pan). Verwijder het sap door de witloof in een vergiet te laten uitdruppelen.
Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de peertjes lichtbruin. Voeg een el honing toe en laat nog een minuutje sudderen. Verwijder het sap door de peertjes in een vergiet te laten uitdruppelen.
Verspreid het bladerdeeg op bakpapier in een ronde bakvorm. Prik er gaatjes in met een vork.
Extra stap indien je een extra krokante korst wil EN bakparels hebt (indien niet, mag je dit overslaan). Bedek het bladerdeeg met een ander bakpapiertje en verspreid er de bakparels overheen. Bak het bladerdeeg 5 minuten blind in de oven. Haal het voorgebakken bladerdeeg nadien uit de oven.
Vul het bladerdeeg met het witloof en de peertjes. Overgiet met het ei-roommengsel. Verbrokkel er de blauwe kaas overheen. Zet gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
Maak terwijl de salade. Verwijder het ‘kontje’ en hartje van de witloofstronk. Snijd in reepjes. Hak eventueel de nootjes fijn. Meng de rucola met de witloof en de noten. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Serveer de quiche met de salade.
Geef een reactie