Voor 1 cake (8 à 10 porties):

 180 g amandelmeel (amandelnoten blenden tot meel)
 100 g havermeel (havermout blenden tot meel)
 2 appelsienen
 2 eieren
 2 tl cacaopoeder
 1 tl bakpoeder
 6 dadels
 2 el honing (of 2 el zusto zoetstof)
 40 g donkere chocolade
1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Voeg in een kom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder bij elkaar en roer onder elkaar.

3

Doe in een andere kom de eieren, de honing en dadels bij elkaar en mix met een staafmixer tot een egale massa. Voeg dit bij het meelmengsel en roer onder elkaar.

4

Snijd de appelsienen in twee en nijp 3 helften uit over het beslag. Roer opnieuw onder elkaar.

5

Giet het beslag in een antikleef cakevorm en laat 30 minuten bakken.

6

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie samen. Nijp er nadien het appelsiensap van de overgebleven appeslienhelft in uit en roer goed.

7

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Besprenkel met de gesmolten sinaas-chocolade of strijk de cake ermee in.

Ingrediënten

 180 g amandelmeel (amandelnoten blenden tot meel)
 100 g havermeel (havermout blenden tot meel)
 2 appelsienen
 2 eieren
 2 tl cacaopoeder
 1 tl bakpoeder
 6 dadels
 2 el honing (of 2 el zusto zoetstof)
 40 g donkere chocolade

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Voeg in een kom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder bij elkaar en roer onder elkaar.

3

Doe in een andere kom de eieren, de honing en dadels bij elkaar en mix met een staafmixer tot een egale massa. Voeg dit bij het meelmengsel en roer onder elkaar.

4

Snijd de appelsienen in twee en nijp 3 helften uit over het beslag. Roer opnieuw onder elkaar.

5

Giet het beslag in een antikleef cakevorm en laat 30 minuten bakken.

6

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie samen. Nijp er nadien het appelsiensap van de overgebleven appeslienhelft in uit en roer goed.

7

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Besprenkel met de gesmolten sinaas-chocolade of strijk de cake ermee in.

Notes

Choco-sinaas cake