Voor 2 personen: 




 3 middelgrote aardappels
 2 sneden belegen kaas
 1 grote rode ui
 1 teentje look
 150 g diepvriesspinazie
 200 g kippenblokjes
 kippenkruiden, peper en olijfolie

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Spoel de aardappels schoon (laat de schil eraan) en snijd in dunne schijfjes. Kook ze 10 minuten in water met wat zout op middelhoog vuur. Giet ze nadien af.

3

Verwarm de spinazie tot een slappe brij. Giet overtollig water weg via een vergiet. Kruid met peper.

4

Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden. Bak ze in een antikleefpan op middelhoog vuur in wat olijfolie.

5

Pel de ui en snijd in ringen. Pel de look.
Doe de gebakken kip in een ovenschaal. Doe hierop de schijfjes aardappel en de rode uiringen. Pers de look uit en verdeel over de schotel. Verdeel er de spinazie overheen. Werk of met de sneden kaas.

6

Zet 25 minuten in de oven.
ENJOY jouw gezonder kapsalonnetje!



Categorie

Ingrediënten

 3 middelgrote aardappels
 2 sneden belegen kaas
 1 grote rode ui
 1 teentje look
 150 g diepvriesspinazie
 200 g kippenblokjes
 kippenkruiden, peper en olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Spoel de aardappels schoon (laat de schil eraan) en snijd in dunne schijfjes. Kook ze 10 minuten in water met wat zout op middelhoog vuur. Giet ze nadien af.

3

Verwarm de spinazie tot een slappe brij. Giet overtollig water weg via een vergiet. Kruid met peper.

4

Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden. Bak ze in een antikleefpan op middelhoog vuur in wat olijfolie.

5

Pel de ui en snijd in ringen. Pel de look.
Doe de gebakken kip in een ovenschaal. Doe hierop de schijfjes aardappel en de rode uiringen. Pers de look uit en verdeel over de schotel. Verdeel er de spinazie overheen. Werk of met de sneden kaas.

6

Zet 25 minuten in de oven.
ENJOY jouw gezonder kapsalonnetje!

Notes

Gezonder kapsalon met spinazie, gebakken patatjes en belegen kaas