Voor 2 personen:
Snijd de bloemkool in twee, verwijder de bladeren en snijd in grove stukken.
Pel de ajuin en snipper fijn. Schil de aardappel en snijd in grove stukken.
Snijd de selder in blokjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie op een medium vuur in een grote kookpot. Laat de ajuin glazig worden.
Voeg de bloemkool, de aardappel en 200 ml water toe. Laat een minuut of 5 sudderen op een hoog vuur.
Voeg de stukjes selder toe en opnieuw water zodat alles onder water staat. Laat 15 minuten goed pruttelen op een hoog vuur.
Snijd de kip en grove stukken en bak goudbruin op een andere pan in wat olijfolie.
Voeg 2 bouillonblokjes en nogmaals 400 ml water toe aan de soep na 15 minuten en laat nog 3 minuten mee sudderen. Mix nadien alles tot een gladde soep (voeg extra water toe indien gewenst). Voeg de stukjes kip eraan toe en kruid af met peper en zout.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de bloemkool in twee, verwijder de bladeren en snijd in grove stukken.
Pel de ajuin en snipper fijn. Schil de aardappel en snijd in grove stukken.
Snijd de selder in blokjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie op een medium vuur in een grote kookpot. Laat de ajuin glazig worden.
Voeg de bloemkool, de aardappel en 200 ml water toe. Laat een minuut of 5 sudderen op een hoog vuur.
Voeg de stukjes selder toe en opnieuw water zodat alles onder water staat. Laat 15 minuten goed pruttelen op een hoog vuur.
Snijd de kip en grove stukken en bak goudbruin op een andere pan in wat olijfolie.
Voeg 2 bouillonblokjes en nogmaals 400 ml water toe aan de soep na 15 minuten en laat nog 3 minuten mee sudderen. Mix nadien alles tot een gladde soep (voeg extra water toe indien gewenst). Voeg de stukjes kip eraan toe en kruid af met peper en zout.
Geef een reactie