Voor 2 personen: 




 2 dikke sneden notenbrood naar keuze
 150 g trostomaatjes
 75 g feta (of mozzarella)
 1 grote rode ui
 2 eieren
 olijfolie, peper en zout

1

Rooster het brood goudbruin. Rits de tomaatjes van de tros af en doe in een kom (hou nog 2 tomaatjes opzij voor de afwerking). Voeg de feta toe. Mix met een staafmixer of blender kort tot een dikke massa. Kruid met peper en zout.

2

Pel de ui en snijd in ringen. Verhit een scheut olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Klop de eieren op de rand stuk en laat zachtjes in de pan glijden. Bak tot spiegeleitjes (paardenoog).

3

Dresseer het geroosterde notenbrood op borden. Smeer de tomatenspread erop. Leg hierop een spiegelei. Werk af met de rode ui en nog een tomaatje on top.



Categorie

Ingrediënten

 2 dikke sneden notenbrood naar keuze
 150 g trostomaatjes
 75 g feta (of mozzarella)
 1 grote rode ui
 2 eieren
 olijfolie, peper en zout

Aanwijzingen

1

Rooster het brood goudbruin. Rits de tomaatjes van de tros af en doe in een kom (hou nog 2 tomaatjes opzij voor de afwerking). Voeg de feta toe. Mix met een staafmixer of blender kort tot een dikke massa. Kruid met peper en zout.

2

Pel de ui en snijd in ringen. Verhit een scheut olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Klop de eieren op de rand stuk en laat zachtjes in de pan glijden. Bak tot spiegeleitjes (paardenoog).

3

Dresseer het geroosterde notenbrood op borden. Smeer de tomatenspread erop. Leg hierop een spiegelei. Werk af met de rode ui en nog een tomaatje on top.

Notes

Notenbroodtoast met spread van trostomaten, rode ui en spiegelei