Voor 4 porties (als lichte lunch of bij BBQ):
500 g watermeloen
400 g kikkererwten (in blik)
½ citroen (het sap)
150 g groene olijven zonder pit
1 zoete ui
100 g feta
3 el balsamico
8 el olijfolie
handvol verse munt en peper
1
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en snijd de watermeloen in fijne blokjes. Snijd de olijven in schijfjes.
2
Laat de kikkererwten uitlekken. Was de munt en hak grof.
3
Doe de watermeloen, ui, kikkererwten, munt en olijven in een grote schaal. Oversprenkel met het sap van de halve citroen.
4
Voeg als laatste de olijfolie en balsamico toe. Roer alles door elkaar. Verkruimel de feta erover heen en kruid met peper. Geniet ervan!
5
TIP: deze salade is heerlijk bij jouw volgende BBQ! Een sappig stukje vlees of vis erbij en genieten maar.
Ingrediënten
500 g watermeloen
400 g kikkererwten (in blik)
½ citroen (het sap)
150 g groene olijven zonder pit
1 zoete ui
100 g feta
3 el balsamico
8 el olijfolie
handvol verse munt en peper
Geef een reactie