Voor 6 personen als het bij BBQ wordt gegeven/ voor 4 personen indien het een hoofdgerecht is:  




 400 g fijne boontjes
 250 romatomaten
 200 g jonge bladsla
 1 gele paprika
 2 rode uien
 250 g buffelmozzarella
 2 handjes gemixte nootjes
 3 el olijfolie
 2 tl balsamicoazijn
 peper en zout

1

Kook de boontjes gedurende 8 min gaar in water met zout. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

2

Snijd de rode uien in ringen en de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes.

3

Doe de olijfolie met de balsamico, peper en zout in een kommetje en meng tot een vinaigrette. Hak de noten grof.

4

Doe de sla in een grote kom en voeg alles van hierboven toe. Meng alles door elkaar. Strooi er de notenmix overheen. Kruid nogmaals met peper en zout. Serveer bij je BBQ!



Categorie, ,

Ingrediënten

 400 g fijne boontjes
 250 romatomaten
 200 g jonge bladsla
 1 gele paprika
 2 rode uien
 250 g buffelmozzarella
 2 handjes gemixte nootjes
 3 el olijfolie
 2 tl balsamicoazijn
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Kook de boontjes gedurende 8 min gaar in water met zout. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

2

Snijd de rode uien in ringen en de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes.

3

Doe de olijfolie met de balsamico, peper en zout in een kommetje en meng tot een vinaigrette. Hak de noten grof.

4

Doe de sla in een grote kom en voeg alles van hierboven toe. Meng alles door elkaar. Strooi er de notenmix overheen. Kruid nogmaals met peper en zout. Serveer bij je BBQ!

Notes

Boontjessalade met buffelmozzarella en rode ui