Voor 2 grote porties of 4 kleinere:
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers uit in een kommetje. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika. Snijd de paprikapunten erg fijn! Rasp de wortels schoon en snijd ook in fijne blokjes. Snijd de courgette in heel fijne blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd in 4.
Verhit een grote scheut olijfolie in een antikleefpan (liefst een wokpan!). Doe de ui, wortel en look hierin en laat 5 minuten bakken op een middelhoog vuurtje. Roer geregeld. Voeg daarna de paprika en het gehakt toe en roerbak nogmaals 10 minuten (nog wat extra olie erbij kan nodig zijn!). Voeg dan de tomaten, courgetteblokjes en passata toe en laat nog 10 minuten pruttelen op lager vuurtje. Kruid met de kruiden.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe de melk en bloem in een pannetje en roer tot de bloem opgelost is. Zet het dan op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren met een garde. Blijf goed roeren tot de saus dikker wordt. Voeg indien nodig nog wat melk toe, als de saus te dik is. Als de saus de goede substantie heeft en begint te bubbelen, laat hem dan nog een paar minuten door pruttelen op een laag vuurtje, let op dat het niet aanbrandt. Kruid met de kruiden. Zet het vuur uit en zet opzij.
Nu gaan we assembleren! Verspreid eerst een laag groentesaus beneden in een ovenschaal en verspreid. Doe hierover 2 lasagnebellen en 4 el bechamelsaus. Doe daarbovenop nog een laag van de groentesaus. Herhaal 2 keer. Voor de laatste laag meng je het laatste beetje bechamelsaus met de laatste tomatensaus, dit is de eindlaag.
Verdeel er de geraspte kaas eroverheen en zet de lasagne 35 minuten in de oven op 200 graden. Extra krokant korstje? Zet op het einde nog 2 min onder de grill! ENJOOOYYY!
TIP: is er over? Je kan het perfect even bewaren in de koelkast en de dag nadien opeten. Je kan het ook invriezen!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers uit in een kommetje. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika. Snijd de paprikapunten erg fijn! Rasp de wortels schoon en snijd ook in fijne blokjes. Snijd de courgette in heel fijne blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd in 4.
Verhit een grote scheut olijfolie in een antikleefpan (liefst een wokpan!). Doe de ui, wortel en look hierin en laat 5 minuten bakken op een middelhoog vuurtje. Roer geregeld. Voeg daarna de paprika en het gehakt toe en roerbak nogmaals 10 minuten (nog wat extra olie erbij kan nodig zijn!). Voeg dan de tomaten, courgetteblokjes en passata toe en laat nog 10 minuten pruttelen op lager vuurtje. Kruid met de kruiden.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe de melk en bloem in een pannetje en roer tot de bloem opgelost is. Zet het dan op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren met een garde. Blijf goed roeren tot de saus dikker wordt. Voeg indien nodig nog wat melk toe, als de saus te dik is. Als de saus de goede substantie heeft en begint te bubbelen, laat hem dan nog een paar minuten door pruttelen op een laag vuurtje, let op dat het niet aanbrandt. Kruid met de kruiden. Zet het vuur uit en zet opzij.
Nu gaan we assembleren! Verspreid eerst een laag groentesaus beneden in een ovenschaal en verspreid. Doe hierover 2 lasagnebellen en 4 el bechamelsaus. Doe daarbovenop nog een laag van de groentesaus. Herhaal 2 keer. Voor de laatste laag meng je het laatste beetje bechamelsaus met de laatste tomatensaus, dit is de eindlaag.
Verdeel er de geraspte kaas eroverheen en zet de lasagne 35 minuten in de oven op 200 graden. Extra krokant korstje? Zet op het einde nog 2 min onder de grill! ENJOOOYYY!
TIP: is er over? Je kan het perfect even bewaren in de koelkast en de dag nadien opeten. Je kan het ook invriezen!
Geef een reactie