Voor 2 personen:




 200 g volkoren pasta
 1 sjalot
 100 g verse bladspinazie
 12 scampi's (proper gemaakt)of 1 pakje surimi shrimps van VICI
voor de pesto
 120 g verse bladspinazie
 80 g Parmezaanse kaas
 2 teentjes knoflook
 85 g walnoten
 100 ml olijfolie
 peper en zout

1

Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet nadien het water af en laat afkoelen.

Maak ondertussen de pesto: rooster de noten even in een koekenpan op middelhoog vuur en laat ze afkoelen. Pel de look. Doe de spinazie, look, noten, kaas in een kom. Mix tot een gladde massa door ondertussen beetje bij beetje de olijfolie toe te voegen. Kruid met peper en zout. Te dik? Voeg nog wat olijfolie toe.

2

Pel de sjalot en snipper fijn. Giet de pasta in een grote kom. Voeg de spinazie en sjalot toe. Overgiet met de spinazie-pesto en nog een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door elkaar. Als je scampi's gebruikt. Bak de scampi's op laag vuurtje in wat olijfolie. Kruid ze af met peper en zout.

3

Presenteer de pasta-pesto op diepe borden en werk af met gebakken scampi's of de surimi shrimps die ik gebruikte van VICI.

4

TIP: maak wat meer pesto (verdubbel ingrediënten) en bewaar de pesto 5 dagen in een goed afsluitbare pot in de koelkast of vries het in in porties in de diepvries.



Categorie

Ingrediënten

 200 g volkoren pasta
 1 sjalot
 100 g verse bladspinazie
 12 scampi's (proper gemaakt)of 1 pakje surimi shrimps van VICI
voor de pesto
 120 g verse bladspinazie
 80 g Parmezaanse kaas
 2 teentjes knoflook
 85 g walnoten
 100 ml olijfolie
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet nadien het water af en laat afkoelen.

Maak ondertussen de pesto: rooster de noten even in een koekenpan op middelhoog vuur en laat ze afkoelen. Pel de look. Doe de spinazie, look, noten, kaas in een kom. Mix tot een gladde massa door ondertussen beetje bij beetje de olijfolie toe te voegen. Kruid met peper en zout. Te dik? Voeg nog wat olijfolie toe.

2

Pel de sjalot en snipper fijn. Giet de pasta in een grote kom. Voeg de spinazie en sjalot toe. Overgiet met de spinazie-pesto en nog een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door elkaar. Als je scampi's gebruikt. Bak de scampi's op laag vuurtje in wat olijfolie. Kruid ze af met peper en zout.

3

Presenteer de pasta-pesto op diepe borden en werk af met gebakken scampi's of de surimi shrimps die ik gebruikte van VICI.

4

TIP: maak wat meer pesto (verdubbel ingrediënten) en bewaar de pesto 5 dagen in een goed afsluitbare pot in de koelkast of vries het in in porties in de diepvries.

Notes

Pasta-spinaziepesto