Voor 2 personen:




 1 knolselder
 1 peer
 400 g oude kaas (blok)
 1 ui
 250 g champignons
 1 el bloem
 1 el witte maïzena
 500 ml plantaardige melk
 nootmuskaat, peper, zout en olijfolie

1

Schil de knolselder en snijd in grove stukken. Pel de ui en snipper fijn. Was de champignons en snijd in schijven.

2

Verhit de melk in een kookpot op hoog vuur. Voeg nootmuskaat en zout toe. Kook de knolselder gedurende 15 minuten gaar in de melk. Verlaag het vuur indien overkoken!

3

Bak de ui samen met de champignons in een steelpannetje in olijfolie tot de champignons slap zijn. Zet opzij. Rasp de kaas fijn. Snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

4

Zet een vergiet op een kookpot. Giet de knolselder d.m.v vergiet af en vang de gekookte melk op in de kookpot. Zet de knolselder opzij. Voeg de bloem en maïzena toe aan de melk en laat al kokend indikken. Roer met een garde. Haal van het vuur en roer er de geraspte kaas onder (hoe nog een beetje kaas opzij). Kruid nogmaals goed af.

5

Doe de knolselder in een ovenschaal. Voeg de champignon-uimengeling en peren toe.
Giet hierover als laatste de warme kaassaus. Werk af met nog wat extra geraspte kaas. Zet gedurende 30 minuten in de oven.



Categorie

Ingrediënten

 1 knolselder
 1 peer
 400 g oude kaas (blok)
 1 ui
 250 g champignons
 1 el bloem
 1 el witte maïzena
 500 ml plantaardige melk
 nootmuskaat, peper, zout en olijfolie

Aanwijzingen

1

Schil de knolselder en snijd in grove stukken. Pel de ui en snipper fijn. Was de champignons en snijd in schijven.

2

Verhit de melk in een kookpot op hoog vuur. Voeg nootmuskaat en zout toe. Kook de knolselder gedurende 15 minuten gaar in de melk. Verlaag het vuur indien overkoken!

3

Bak de ui samen met de champignons in een steelpannetje in olijfolie tot de champignons slap zijn. Zet opzij. Rasp de kaas fijn. Snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

4

Zet een vergiet op een kookpot. Giet de knolselder d.m.v vergiet af en vang de gekookte melk op in de kookpot. Zet de knolselder opzij. Voeg de bloem en maïzena toe aan de melk en laat al kokend indikken. Roer met een garde. Haal van het vuur en roer er de geraspte kaas onder (hoe nog een beetje kaas opzij). Kruid nogmaals goed af.

5

Doe de knolselder in een ovenschaal. Voeg de champignon-uimengeling en peren toe.
Giet hierover als laatste de warme kaassaus. Werk af met nog wat extra geraspte kaas. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Notes

Ovenschotel van knolselder, champignons en kaassaus