Voor 2 personen:
Snijd de peren in twee en lepel er de klokhuizen uit. Snijd het 'kontje' van de peerhelften eraf zodat de peer nadien recht op het bord blijft liggen.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een grillpan en laat goed heet worden. Leg er de peerhelften langs de binnenkant op en grill gedurende +- 5 minuten op een medium vuur.
Haal de peren van de grillpan af en leg ze op een bord. Vul de peerhelften met de ricotta, de pompoenpitjes en werk af met wat druppels confituur. (suikervrije confituur vind je in sommige grootwarenhuzien of natuurwinkels. Je kan ook wat bessen samen met honing mixen).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de peren in twee en lepel er de klokhuizen uit. Snijd het 'kontje' van de peerhelften eraf zodat de peer nadien recht op het bord blijft liggen.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een grillpan en laat goed heet worden. Leg er de peerhelften langs de binnenkant op en grill gedurende +- 5 minuten op een medium vuur.
Haal de peren van de grillpan af en leg ze op een bord. Vul de peerhelften met de ricotta, de pompoenpitjes en werk af met wat druppels confituur. (suikervrije confituur vind je in sommige grootwarenhuzien of natuurwinkels. Je kan ook wat bessen samen met honing mixen).
Geef een reactie