Voor 4 stuks:




 1 rol pizzadeeg van 400 g
 125 g mozzarella
 100 g passata
 100 g groene pesto
 1 eigeel
 handvol verse basilicum
 gedroogde rozemarijn

1

Deze kerstboompizza's zijn super leuk om samen met de kinderen te maken. Ook een prima kersthapje voor de kids!

2

Verwarm de oven op 200 graden op de heteluchtfunctie. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Laat even rusten. Giet het sap van de mozzarella af. Snijd in hele fijne blokjes.

3

Steek 8 kerstvormpjes uit het pizzadeeg. Haal 4 vormpjes voorzicht van de bakplaat af. Leg ze even apart op een ander vel bakpapier. Deze gebruiken we later nog. Besmeer het deeg dat op de bakplaat ligt met passata. Verdeel er de mozzarella overheen. Schep op elk vormpje wat pesto in kleine toefjes. Werk nog af met verse basilicum.

4

Leg nu een uitgestoken deegvormpje (die die opzij liggen) bovenop elke belegde pizza.
Scheid het eigeel van het eiwit. Vang het eigeel op. Strijk met een borsteltje het pizzadeeg dat vanboven ligt in met het eigeel. Bestrooi met rozemarijn.

5

Zet ca. 15 minuten in de oven. Hou het in de gaten! Op het einde kan het snel gaan!



Categorie

Ingrediënten

 1 rol pizzadeeg van 400 g
 125 g mozzarella
 100 g passata
 100 g groene pesto
 1 eigeel
 handvol verse basilicum
 gedroogde rozemarijn

Aanwijzingen

1

Deze kerstboompizza's zijn super leuk om samen met de kinderen te maken. Ook een prima kersthapje voor de kids!

2

Verwarm de oven op 200 graden op de heteluchtfunctie. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Laat even rusten. Giet het sap van de mozzarella af. Snijd in hele fijne blokjes.

3

Steek 8 kerstvormpjes uit het pizzadeeg. Haal 4 vormpjes voorzicht van de bakplaat af. Leg ze even apart op een ander vel bakpapier. Deze gebruiken we later nog. Besmeer het deeg dat op de bakplaat ligt met passata. Verdeel er de mozzarella overheen. Schep op elk vormpje wat pesto in kleine toefjes. Werk nog af met verse basilicum.

4

Leg nu een uitgestoken deegvormpje (die die opzij liggen) bovenop elke belegde pizza.
Scheid het eigeel van het eiwit. Vang het eigeel op. Strijk met een borsteltje het pizzadeeg dat vanboven ligt in met het eigeel. Bestrooi met rozemarijn.

5

Zet ca. 15 minuten in de oven. Hou het in de gaten! Op het einde kan het snel gaan!

Notes

Kerstboompizza’s