Sharing cake met blauwe bessen, chocola & vanille-ijs
Voor 1 cake voor ca. 6 personen:
125 g bloem
120 g amandelmeel
230 g kwark(je kan ook appelmoes kiezen in de plaats als je het zoeter wil)
3 eieren
1 tl bakpoeder
65 g agave- of ahornsiroop
35 g gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
1 tl kaneel
1 tl speculooskruiden
½ citroen (enkel sap!)
2 handjes blauwe bessen
Snufje zout, olie voor de bakvorm / schaal
1Verwarm de oven op 165 graden.
2Wrijf olie of boter aan de randen van een ovenbestendige schaal of cakevorm.
Doe de bloem, het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculooskruiden in de schaal of cakevorm. Roer alles door elkaar. Voeg dan de eieren, kwark, sap van de citroen, honing en olie toe. Roer nogmaals. Schep er als laatste de bessen doorheen.
3Doe het beslag in een ovenbestendige schaal of bakvorm. Bak 40 à 45 minuten af in de oven.
4Laat de kokosmelk verwarmen in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Zet uit als het net gaat beginnen koken. Voeg de chocolade toe en laat het rustig smelten al roerend.
5Haal de cake uit de oven. Laat afkoelen. Verdeel de chocoladesaus over de cake.
Werk bij serveren af met vanille-ijs en cacaopoeder.
Ingrediënten
125 g bloem
120 g amandelmeel
230 g kwark(je kan ook appelmoes kiezen in de plaats als je het zoeter wil)
3 eieren
1 tl bakpoeder
65 g agave- of ahornsiroop
35 g gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
1 tl kaneel
1 tl speculooskruiden
½ citroen (enkel sap!)
2 handjes blauwe bessen
Snufje zout, olie voor de bakvorm / schaal
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 165 graden.
2Wrijf olie of boter aan de randen van een ovenbestendige schaal of cakevorm.
Doe de bloem, het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculooskruiden in de schaal of cakevorm. Roer alles door elkaar. Voeg dan de eieren, kwark, sap van de citroen, honing en olie toe. Roer nogmaals. Schep er als laatste de bessen doorheen.
3Doe het beslag in een ovenbestendige schaal of bakvorm. Bak 40 à 45 minuten af in de oven.
4Laat de kokosmelk verwarmen in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Zet uit als het net gaat beginnen koken. Voeg de chocolade toe en laat het rustig smelten al roerend.
5Haal de cake uit de oven. Laat afkoelen. Verdeel de chocoladesaus over de cake.
Werk bij serveren af met vanille-ijs en cacaopoeder.
Sharing cake met blauwe bessen, chocola & vanille-ijs
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie