Voor 6 hapjes:
Verwarm de oven voor op 200° graden.
Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm.
Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal en zet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Haal uit de oven en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn (mag ook koud!).
Maak nu de yoghinaise: klop de dooier, de mosterd en het citroensap los met een garde. Voeg rustig aan de koolzaadolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Voeg nu de Griekse yoghurt toe en kruid met peper en zout.
Snijd de surimi in blokjes. Snijd de granaatappel in 4 verwijder de schil en het witte vlees. Ik doe dit in een kom onder water, dan blijft alles spatvrij! Je kan ook diepvries pitjes laten ontdooien.
Doe de geroosterde zoete aardappel in kommetjes. Schep er de surimiblokjes bij. Verdeel de yoghinaise in toefjes eroverheen en werk af met de preischeuten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200° graden.
Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm.
Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal en zet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Haal uit de oven en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn (mag ook koud!).
Maak nu de yoghinaise: klop de dooier, de mosterd en het citroensap los met een garde. Voeg rustig aan de koolzaadolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Voeg nu de Griekse yoghurt toe en kruid met peper en zout.
Snijd de surimi in blokjes. Snijd de granaatappel in 4 verwijder de schil en het witte vlees. Ik doe dit in een kom onder water, dan blijft alles spatvrij! Je kan ook diepvries pitjes laten ontdooien.
Doe de geroosterde zoete aardappel in kommetjes. Schep er de surimiblokjes bij. Verdeel de yoghinaise in toefjes eroverheen en werk af met de preischeuten.
Geef een reactie