Voor 4 porties of 2 indien grote honger:




 350 g kippenfilet (of veggie zie TIP)
 1 blokje kippenbouillon
 2 vellen bladerdeeg (rond)
 200 g fetaof mozzarella of geitenkaas
 150 g (diepvries) erwtjes
 1 appel
 2 eidooiers (enkel eigeel)
 1 tl kerriepoeder
 verse peterselie en peper

1

Verwarm de oven voor op 200graden.
Laat de erwtjes ontdooien.

2

Kook de kipfilet in een kookpot met water en bouillonblokje 10 minuten tot het gaar is. Haal daarna uit het water en laat uitlekken. Laat even afkoelen. Trek met je vingers de kipfilet uit elkaar tot ‘pulled’ chicken.

3

Hak de peterselie fijn. Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd fijn.
Verkruimel de feta fijn in een kommetje en voeg kerriepoeder, appelstukjes, peper, erwtjes en peterselie toe. Plet wat door elkaar. Voeg de kip toe en roer nogmaals.

4

Rol 1 bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Rol de andere bladerdeegrol uit op het aanrecht. Schep in het midden van de bladerdeeg die op de bakplaat ligt de kip-fetavulling, maar blijf 8cm weg van de randen. Snijd met een mesje een paar inkepingen in het andere bladerdeeg.

5

Vouw het deeg met de inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed vast. Plak met een vork de randjes goeddicht:

6

Scheid het eiwit van het eigeel van een ei. Je hebt enkel het eigeel nodig. Bestrijk de bovenzijde van de pastei.
Bak ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

7

TIPS: zowel warm als koud lekker. Je kan ook kiezen voor vegetarische kipstukjes en deze uit elkaar pluizen.



Categorie

Ingrediënten

 350 g kippenfilet (of veggie zie TIP)
 1 blokje kippenbouillon
 2 vellen bladerdeeg (rond)
 200 g fetaof mozzarella of geitenkaas
 150 g (diepvries) erwtjes
 1 appel
 2 eidooiers (enkel eigeel)
 1 tl kerriepoeder
 verse peterselie en peper

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200graden.
Laat de erwtjes ontdooien.

2

Kook de kipfilet in een kookpot met water en bouillonblokje 10 minuten tot het gaar is. Haal daarna uit het water en laat uitlekken. Laat even afkoelen. Trek met je vingers de kipfilet uit elkaar tot ‘pulled’ chicken.

3

Hak de peterselie fijn. Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd fijn.
Verkruimel de feta fijn in een kommetje en voeg kerriepoeder, appelstukjes, peper, erwtjes en peterselie toe. Plet wat door elkaar. Voeg de kip toe en roer nogmaals.

4

Rol 1 bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Rol de andere bladerdeegrol uit op het aanrecht. Schep in het midden van de bladerdeeg die op de bakplaat ligt de kip-fetavulling, maar blijf 8cm weg van de randen. Snijd met een mesje een paar inkepingen in het andere bladerdeeg.

5

Vouw het deeg met de inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed vast. Plak met een vork de randjes goeddicht:

6

Scheid het eiwit van het eigeel van een ei. Je hebt enkel het eigeel nodig. Bestrijk de bovenzijde van de pastei.
Bak ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

7

TIPS: zowel warm als koud lekker. Je kan ook kiezen voor vegetarische kipstukjes en deze uit elkaar pluizen.

Notes

Kip kerrie pastei