Tarte tatin van boontjes, cottage cheese en spekjes
Voor ca. 2 grote porties of 4 kleine:
250 g groene boontjes
1 bladerdeeg vel van 230g
200 g spekreepjes natuur
200 g cottage cheese
1 eigeel
3 el agavesiroop
peper, zout, zonnebloemolie
1Verwarm de oven op 200 graden.
2Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even op kamertemperatuur komen. Haal de topjes van de bonen af en kook ze 8 minuten beetgaar in een kookpot van water met wat zout. Giet ze af d.m.v een vergiet en dep ze droog.
3Bak de spekjes kort in een pan zonder vetstof. Ze hoeven nog niet krokant te zijn, dat doet de oven straks wel. Schep ze op een bord met keukenpapier en dep wat droog. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi in het midden zout, peper en besprenkel met olie. Verdeel de kruiden en olie over de spekjes. Voeg nu de gekookte boontjes toe en besprenkel met de siroop. Daarbovenop schep je de cottagecheese en kruid je nogmaals met peper en zout.
4Rol de bladerdeeg open. Leg het deeg bovenop de boon-spekmengeling. Breek een ei en vang het eigeel op. Besmeer het deeg met het eigeel. Druk een beetje aan en plooi de randen om naar binnen. Zet gedurende 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Draai nu voorzichtig om op een bord. Eet smakelijk!
Ingrediënten
250 g groene boontjes
1 bladerdeeg vel van 230g
200 g spekreepjes natuur
200 g cottage cheese
1 eigeel
3 el agavesiroop
peper, zout, zonnebloemolie
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 200 graden.
2Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even op kamertemperatuur komen. Haal de topjes van de bonen af en kook ze 8 minuten beetgaar in een kookpot van water met wat zout. Giet ze af d.m.v een vergiet en dep ze droog.
3Bak de spekjes kort in een pan zonder vetstof. Ze hoeven nog niet krokant te zijn, dat doet de oven straks wel. Schep ze op een bord met keukenpapier en dep wat droog. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi in het midden zout, peper en besprenkel met olie. Verdeel de kruiden en olie over de spekjes. Voeg nu de gekookte boontjes toe en besprenkel met de siroop. Daarbovenop schep je de cottagecheese en kruid je nogmaals met peper en zout.
4Rol de bladerdeeg open. Leg het deeg bovenop de boon-spekmengeling. Breek een ei en vang het eigeel op. Besmeer het deeg met het eigeel. Druk een beetje aan en plooi de randen om naar binnen. Zet gedurende 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Draai nu voorzichtig om op een bord. Eet smakelijk!
Tarte tatin van boontjes, cottage cheese en spekjes
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie