Voor 2 personen:




 150 g risotto (of basmati) rijst
 1 rode paprika
 1 oranje paprika
 1 ui
 1 teentje look
 ½ flespompoen (dunne gedeelte zonder zaden)
 1 bol burrata
 1 blokje kippenbouillon
 olijfolie, rozemarijn en peper

1

Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn. Verwijder de schil van de pompoen en snijd in fijne blokjes. Snijd de paprika’s in 2 en verwijder zaden en zaadlijsten. Snij ze in fijne blokjes.

2

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote antikleefpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en pers de look uit in de pan. Laat 3 min bakken. Voeg dan de rijst toe en roerbak tot de rijst wat glazig wordt.

3

Voeg dan de pompoen, paprika, 500 ml water en het bouillonblokje toe. Verhoog het vuur en zet het deksel op de pot. Laat gedurende 25 minuten inkoken. Roer geregeld en voeg water toe indien nodig. Kruid af met rozemarijn en peper. Roer door elkaar. Schep op borden en voeg de burrata toe. Roer onder elkaar en eet smakelijk!

4

TIP: maak meteen een grote hoeveelheid en vries in porties, ZONDER burrata in. Je kan het een maand zo bewaren.



Categorie,

Ingrediënten

 150 g risotto (of basmati) rijst
 1 rode paprika
 1 oranje paprika
 1 ui
 1 teentje look
 ½ flespompoen (dunne gedeelte zonder zaden)
 1 bol burrata
 1 blokje kippenbouillon
 olijfolie, rozemarijn en peper

Aanwijzingen

1

Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn. Verwijder de schil van de pompoen en snijd in fijne blokjes. Snijd de paprika’s in 2 en verwijder zaden en zaadlijsten. Snij ze in fijne blokjes.

2

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote antikleefpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en pers de look uit in de pan. Laat 3 min bakken. Voeg dan de rijst toe en roerbak tot de rijst wat glazig wordt.

3

Voeg dan de pompoen, paprika, 500 ml water en het bouillonblokje toe. Verhoog het vuur en zet het deksel op de pot. Laat gedurende 25 minuten inkoken. Roer geregeld en voeg water toe indien nodig. Kruid af met rozemarijn en peper. Roer door elkaar. Schep op borden en voeg de burrata toe. Roer onder elkaar en eet smakelijk!

4

TIP: maak meteen een grote hoeveelheid en vries in porties, ZONDER burrata in. Je kan het een maand zo bewaren.

Notes

Risotto van paprika en pompoen met burrata