Voor 2 personen:




 1 rijpe avocado
 200 g gemengd gehakt of vegan variant
 16 zoete trostomaatjes
 1 sjalot
 2 teentjes look
 peper, zout en olijfolie

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Pel de look en snijd fijn. Pel de sjalot en snijd fijn. Snijd de tomaatjes in twee. Snijd de avocado rondom de pit open en haal de pit eruit.

3

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote antikleefpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en look 4 minuten op. Voeg het gehakt/vegan variant toe en roerbak kort op.

4

Leg de avocadohelften in een ovenschaal. Schep het gebakken gehakt/vegan in de avocadokuilen en errond. Voeg de tomaatjes erbovenop aan toe en kruid met peper en zout. Verdeel de Parmezaanse kaas eroverheen. Zet gedurende 20 minuten in de hete oven. Smakelijk!



Categorie,

Ingrediënten

 1 rijpe avocado
 200 g gemengd gehakt of vegan variant
 16 zoete trostomaatjes
 1 sjalot
 2 teentjes look
 peper, zout en olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Pel de look en snijd fijn. Pel de sjalot en snijd fijn. Snijd de tomaatjes in twee. Snijd de avocado rondom de pit open en haal de pit eruit.

3

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote antikleefpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en look 4 minuten op. Voeg het gehakt/vegan variant toe en roerbak kort op.

4

Leg de avocadohelften in een ovenschaal. Schep het gebakken gehakt/vegan in de avocadokuilen en errond. Voeg de tomaatjes erbovenop aan toe en kruid met peper en zout. Verdeel de Parmezaanse kaas eroverheen. Zet gedurende 20 minuten in de hete oven. Smakelijk!

Notes

Ovenbaked avocado met gehakt, tomaat en parmezaan