Voor 2 personen:
Verwarm de oven op 200 graden.
Prik gaatjes in de zoete aardappels. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met flink wat olijfolie. Zet voor 45 minuten in de oven.
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en snijd fijn. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snipper fijn. Snijd de tomaten in 2. Snijd het pakje maïs open en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een scheut olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Bak de ui en look kort op. Voeg de paprika en tomaten toe en roerbak 8 minuten. Voeg dan de bonen en het bonensap toe. Voeg daarbij de verse kaas, passata en kruiden toe en roerbak nogmaals 3 minuten. Zet het vuur uit en roer er als laatste de knapperige maïs door.
Haal de zoete aardappels uit de oven. Snijd doormidden en plooi ze open. Schep de vulling erin en werk eventueel nog af met de zure room.
TIP: liever geen bonen? Kies voor kikkererwten of linzen in brik/ blik!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 200 graden.
Prik gaatjes in de zoete aardappels. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met flink wat olijfolie. Zet voor 45 minuten in de oven.
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en snijd fijn. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snipper fijn. Snijd de tomaten in 2. Snijd het pakje maïs open en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een scheut olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Bak de ui en look kort op. Voeg de paprika en tomaten toe en roerbak 8 minuten. Voeg dan de bonen en het bonensap toe. Voeg daarbij de verse kaas, passata en kruiden toe en roerbak nogmaals 3 minuten. Zet het vuur uit en roer er als laatste de knapperige maïs door.
Haal de zoete aardappels uit de oven. Snijd doormidden en plooi ze open. Schep de vulling erin en werk eventueel nog af met de zure room.
TIP: liever geen bonen? Kies voor kikkererwten of linzen in brik/ blik!
Geef een reactie