Voor 2 personen:




 3 puntpaprika’s
 3 tomaten
 2 rode uien
 2 teentjes look
 200 g orzo
 1 bol burrata (elk 1/2 is zeker genoeg)
 verse peterselie
 handje cashewnoten
 olijfolie, peper, zout, paprikapoederkruiding naar keuze: komijn, cayenne,… it’s up to you
 optioneel: 100 ml (plantaardige) room

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Pel de uien en snipper in ringen. Pal de look en snijd grof.

3

Leg de paprika’s en tomaten in hun geheel in een ovenschaal. Voeg de ui en de look toe. Kruid naar smaak af met zout, peper, paprikapoeder en,…Besprenkel met extra olijfolie. Zet 25 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de orzo gaar zoals omschreven op de verpakking. Hak de noten en peterselie grof.

5

Haal de geroosterde groente uit de oven en doe in een blender. Voeg eventueel de (plantaardige) room en nog wat extra kruiden toe. Blend kort tot een dikke saus.

6

Schep de orzo in kommetjes. Voeg de saus toe. Leg de burrata in het midden en werk af met de nootjes en peterselie.

TIP: deze saus is ook kei lekker bij pasta.
TIP: maak wat extra saus en vries in! Zo heb je altijd een portie klaar.



Categorie

Ingrediënten

 3 puntpaprika’s
 3 tomaten
 2 rode uien
 2 teentjes look
 200 g orzo
 1 bol burrata (elk 1/2 is zeker genoeg)
 verse peterselie
 handje cashewnoten
 olijfolie, peper, zout, paprikapoederkruiding naar keuze: komijn, cayenne,… it’s up to you
 optioneel: 100 ml (plantaardige) room

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Pel de uien en snipper in ringen. Pal de look en snijd grof.

3

Leg de paprika’s en tomaten in hun geheel in een ovenschaal. Voeg de ui en de look toe. Kruid naar smaak af met zout, peper, paprikapoeder en,…Besprenkel met extra olijfolie. Zet 25 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de orzo gaar zoals omschreven op de verpakking. Hak de noten en peterselie grof.

5

Haal de geroosterde groente uit de oven en doe in een blender. Voeg eventueel de (plantaardige) room en nog wat extra kruiden toe. Blend kort tot een dikke saus.

6

Schep de orzo in kommetjes. Voeg de saus toe. Leg de burrata in het midden en werk af met de nootjes en peterselie.

TIP: deze saus is ook kei lekker bij pasta.
TIP: maak wat extra saus en vries in! Zo heb je altijd een portie klaar.

Notes

Orzo met geroosterde paprika-tomaatsaus