Voor 2 personen (1 grote galette):




 1 rol bladerdeeg
 3 puntpaprika’s
 150 g voorgebakken kippenreepjes of veggie stukjes
 200 g cottage cheese
 1 (rode) ui
 verse basilicum, peper en zout

1

Verwarm de oven voor op de heteluchtfunctie op 180 graden.

2

Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel de ui en snijd in ringen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd in lange repen.

 

3

Rol de bladerdeeg open en prik er gaatjes in met een vork, laat 5 cm aan de rand zonder gaatjes (die plooien we straks toe). Bestrijk het midden van de bladerdeeg met cottage cheese. Kruid met peper en zout. Verdeel de repen paprika en ui eroverheen. Voeg als laatste de kippenreepjes of veggie reepjes toe. Plooi de randen nu dicht zodat je een ronde galette krijgt. Werk af met wat blaadjes verse basilicum.

 

4

Zet de galette 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en werk nadien nog af met nog extra verse basilicum. SMAKELIJKKKK!



Categorie,

Ingrediënten

 1 rol bladerdeeg
 3 puntpaprika’s
 150 g voorgebakken kippenreepjes of veggie stukjes
 200 g cottage cheese
 1 (rode) ui
 verse basilicum, peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op de heteluchtfunctie op 180 graden.

2

Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel de ui en snijd in ringen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd in lange repen.

 

3

Rol de bladerdeeg open en prik er gaatjes in met een vork, laat 5 cm aan de rand zonder gaatjes (die plooien we straks toe). Bestrijk het midden van de bladerdeeg met cottage cheese. Kruid met peper en zout. Verdeel de repen paprika en ui eroverheen. Voeg als laatste de kippenreepjes of veggie reepjes toe. Plooi de randen nu dicht zodat je een ronde galette krijgt. Werk af met wat blaadjes verse basilicum.

 

4

Zet de galette 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en werk nadien nog af met nog extra verse basilicum. SMAKELIJKKKK!

Notes

Galette van paprika en cottage cheese