Voor 2 personen:

 ½ bloemkool
 100 gr quinoa (rode)
 250 gr trostomaatjes
 handvol verse basilicum
 olijfolie
 2 el volle yoghurt
 chili-en paprikapoeder
 optioneel: 150 gr kippengehakt
1

Kook de quinoa gaar in water (gaartijd op de verpakking respecteren).

2

Snijd de helft van de bloemkool in roosjes. De rest kan je verwerken in een soep. Kook de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten gaar in water.

3

Doe ondertussen wat olijfolie in een antikleef wokpan en verwarm. Snijd de trostomaatjes in twee en doe ze in de pan. Laat even zacht sudderen. Voeg nadien de yoghurt en de verse basilicum eraan toe en breng op smaak met chili- en paprikakruiden. Mix tot een dikke brij.

4

Indien je niet gaat voor de vegetarische versie, dan kan je kippengehakt apart opbakken op een pan.

5

Giet de quinoa en de bloemkoolroosjes af en voeg toe in de wokpan. (Voeg eventueel ook het gehakt toe). Roer alles onder elkaar.

6

Laat het smaken!

Ingrediënten

 ½ bloemkool
 100 gr quinoa (rode)
 250 gr trostomaatjes
 handvol verse basilicum
 olijfolie
 2 el volle yoghurt
 chili-en paprikapoeder
 optioneel: 150 gr kippengehakt

Aanwijzingen

1

Kook de quinoa gaar in water (gaartijd op de verpakking respecteren).

2

Snijd de helft van de bloemkool in roosjes. De rest kan je verwerken in een soep. Kook de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten gaar in water.

3

Doe ondertussen wat olijfolie in een antikleef wokpan en verwarm. Snijd de trostomaatjes in twee en doe ze in de pan. Laat even zacht sudderen. Voeg nadien de yoghurt en de verse basilicum eraan toe en breng op smaak met chili- en paprikakruiden. Mix tot een dikke brij.

4

Indien je niet gaat voor de vegetarische versie, dan kan je kippengehakt apart opbakken op een pan.

5

Giet de quinoa en de bloemkoolroosjes af en voeg toe in de wokpan. (Voeg eventueel ook het gehakt toe). Roer alles onder elkaar.

6

Laat het smaken!

Notes

Quinoa pomodoro met bloemkool