Voor 6 muffins:

 2 kleine rode bietjes (voorverpakte op sap)
 1 ei
 100 gr spelt- of volkorenmeel
 2 el kokosolie (gesmolten kokosvet)
 30 gr donkere chocolade
 1 tl bakpoeder
 75 ml agave honing of ahornsiroop
 3 el sesamzaadjes
 30 ml plantaardige melk
1

Verwarm de oven voor op 190 graden op heteluchtlucht of boven-en onderwarmtefunctie.

2

Smelt de chocolade au-bain-maire.

3

Meng het meel met het bakpoeder en sesamzaadjes in een kom.

4

Voeg in een andere kom de rode bietjes samen met het ei, de gesmolten chocolade, de melk, kokosolie en de honing (of siroop). Mix of blend tot een dik beslag.

5

Voeg het meel al roerend toe aan het beslag. Laat 5 minuten rusten.

6

Zet 20 minuten in de oven.

7

Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen. Ze zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast. ENJOY!

Ingrediënten

 2 kleine rode bietjes (voorverpakte op sap)
 1 ei
 100 gr spelt- of volkorenmeel
 2 el kokosolie (gesmolten kokosvet)
 30 gr donkere chocolade
 1 tl bakpoeder
 75 ml agave honing of ahornsiroop
 3 el sesamzaadjes
 30 ml plantaardige melk

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190 graden op heteluchtlucht of boven-en onderwarmtefunctie.

2

Smelt de chocolade au-bain-maire.

3

Meng het meel met het bakpoeder en sesamzaadjes in een kom.

4

Voeg in een andere kom de rode bietjes samen met het ei, de gesmolten chocolade, de melk, kokosolie en de honing (of siroop). Mix of blend tot een dik beslag.

5

Voeg het meel al roerend toe aan het beslag. Laat 5 minuten rusten.

6

Zet 20 minuten in de oven.

7

Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen. Ze zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast. ENJOY!

Notes

Rode biet muffins met sesam