Voor 6 muffins:
2 kleine rode bietjes (voorverpakte op sap)
1 ei
100 gr spelt- of volkorenmeel
2 el kokosolie (gesmolten kokosvet)
30 gr donkere chocolade
1 tl bakpoeder
75 ml agave honing of ahornsiroop
3 el sesamzaadjes
30 ml plantaardige melk
1
Verwarm de oven voor op 190 graden op heteluchtlucht of boven-en onderwarmtefunctie.
2
Smelt de chocolade au-bain-maire.
3
Meng het meel met het bakpoeder en sesamzaadjes in een kom.
4
Voeg in een andere kom de rode bietjes samen met het ei, de gesmolten chocolade, de melk, kokosolie en de honing (of siroop). Mix of blend tot een dik beslag.
5
Voeg het meel al roerend toe aan het beslag. Laat 5 minuten rusten.
6
Zet 20 minuten in de oven.
7
Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen. Ze zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast. ENJOY!
CategorieSnacks, Taart, gebak & cake
Ingrediënten
2 kleine rode bietjes (voorverpakte op sap)
1 ei
100 gr spelt- of volkorenmeel
2 el kokosolie (gesmolten kokosvet)
30 gr donkere chocolade
1 tl bakpoeder
75 ml agave honing of ahornsiroop
3 el sesamzaadjes
30 ml plantaardige melk
Geef een reactie