Voor 2 personen:




 2 zoete aardappelen 
 2 tomaten
 1 courgette
 1 grote ui
 blauwgeaderde kaasof zie: TIP
 peper, zout, tijm en chilipoeder
 olijfolie

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Breng water me wat zout in aan de kook. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen. Snijd in de lengte met een mes een gleuf tot bijna in de kern. Doe ze in het water en kook ze 12 minuten in het gezouten water. Haal de aardappelen nadien uit het water.

3

Doe de gekookte zoete aardappelen in een ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie en kruid met zout en tijm. Zet gedurende 40 minuten in de oven.

4

Ondertussen maak je de salsa. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de kroontjes van de tomaten en snijd in fijne blokjes. Snijd ook de courgette in fijne blokjes. Doe alles in een kom, kruid met peper, zout en chilipoeder. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe en roer alles door elkaar. 

5

Snijd de kaas in stukjes. 

6

Haal de zoete aardappels uit de oven en duw ze met een mes aan de inkeping wat open. Vul ze met de tomaat-courgettesalsa. Verdeel er de blauwgeaderde kaas overheen en zet nogmaals 15 minuten in de oven.

7

Haal uit de oven en eet smakelijk!

8

TIP: je kan ook gaan voor brie, mozzarella of geraspte kaas. 



Categorie

Ingrediënten

 2 zoete aardappelen 
 2 tomaten
 1 courgette
 1 grote ui
 blauwgeaderde kaasof zie: TIP
 peper, zout, tijm en chilipoeder
 olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Breng water me wat zout in aan de kook. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen. Snijd in de lengte met een mes een gleuf tot bijna in de kern. Doe ze in het water en kook ze 12 minuten in het gezouten water. Haal de aardappelen nadien uit het water.

3

Doe de gekookte zoete aardappelen in een ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie en kruid met zout en tijm. Zet gedurende 40 minuten in de oven.

4

Ondertussen maak je de salsa. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de kroontjes van de tomaten en snijd in fijne blokjes. Snijd ook de courgette in fijne blokjes. Doe alles in een kom, kruid met peper, zout en chilipoeder. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe en roer alles door elkaar. 

5

Snijd de kaas in stukjes. 

6

Haal de zoete aardappels uit de oven en duw ze met een mes aan de inkeping wat open. Vul ze met de tomaat-courgettesalsa. Verdeel er de blauwgeaderde kaas overheen en zet nogmaals 15 minuten in de oven.

7

Haal uit de oven en eet smakelijk!

8

TIP: je kan ook gaan voor brie, mozzarella of geraspte kaas. 

Notes

Gepofte zoete aardappel met groentesalsa