Voor 8 hapjes:




 1 rol bladerdeeg
 1 kippengrillworst
 8 tl confijt of confituur naar keuze (ik ging voor frambozenconfijt)
 8 tl zure room
 8 kleine takjes rozemarijn

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Laat het bladerdeeg 10 min op kamertemperatuur komen. Rol de rol bladerdeeg dan open. Leg de worst in het midden (maar aan de buitenkant) en rol het bladerdeeg er strak rond. Snijd de overschot bladerdeeg aan beide kanten eraf (zorg ervoor dat je nog een klein beetje bladerdeeg aan beide zijden hebt). Plet met een vork het bladerdeeg samen. Je krijgt zo een ‘snoepjesvorm’. 

3

Leg bakpapier op een ovengrillplaat en zet de rol 30 minuten in de oven.

4

Haal de worstrol eruit en snijd in dikke schijven van 2 cm. Leg op een serveerplankje of bordje. Leg op elk schijfje 1 tl zure room, 1 tl confituur/confijt en steek er een takje rozemarijn in.



Ingrediënten

 1 rol bladerdeeg
 1 kippengrillworst
 8 tl confijt of confituur naar keuze (ik ging voor frambozenconfijt)
 8 tl zure room
 8 kleine takjes rozemarijn

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Laat het bladerdeeg 10 min op kamertemperatuur komen. Rol de rol bladerdeeg dan open. Leg de worst in het midden (maar aan de buitenkant) en rol het bladerdeeg er strak rond. Snijd de overschot bladerdeeg aan beide kanten eraf (zorg ervoor dat je nog een klein beetje bladerdeeg aan beide zijden hebt). Plet met een vork het bladerdeeg samen. Je krijgt zo een ‘snoepjesvorm’. 

3

Leg bakpapier op een ovengrillplaat en zet de rol 30 minuten in de oven.

4

Haal de worstrol eruit en snijd in dikke schijven van 2 cm. Leg op een serveerplankje of bordje. Leg op elk schijfje 1 tl zure room, 1 tl confituur/confijt en steek er een takje rozemarijn in.

Notes

Feestelijk bladerdeeghapje met kippengrillworst