Voor 8 stuks:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de kipfilet en de vijgen in stukken. Rits de tijm los van het takje.
Verwarm de boter of olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, vijgen en tijm toe. Roerbak tot de kip licht goudbruin is. Kruid met peper en zout.
Leg de tortilla’s op een grillplaat bedekt met bakpapier. Gril ze ca. 4 minuten in de oven, tot ze lichtjes bruin en licht krokant zijn.
Garneer de minitortilla’s met de hummus en voeg de kip-vijgenmengeling toe. Hak de bladpeterselie fijn. Verkruimel de kaas er bovenop en werk af met wat bladpeterselie. Besprenkel met agavesiroop en serveer lekker warm.
Tip: Gebruik zeker verse vijgen als je er vindt, in plaats van vijgen op siroop!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de kipfilet en de vijgen in stukken. Rits de tijm los van het takje.
Verwarm de boter of olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, vijgen en tijm toe. Roerbak tot de kip licht goudbruin is. Kruid met peper en zout.
Leg de tortilla’s op een grillplaat bedekt met bakpapier. Gril ze ca. 4 minuten in de oven, tot ze lichtjes bruin en licht krokant zijn.
Garneer de minitortilla’s met de hummus en voeg de kip-vijgenmengeling toe. Hak de bladpeterselie fijn. Verkruimel de kaas er bovenop en werk af met wat bladpeterselie. Besprenkel met agavesiroop en serveer lekker warm.
Tip: Gebruik zeker verse vijgen als je er vindt, in plaats van vijgen op siroop!
Geef een reactie